Інший іслам

01 серпня 2019, 00:03
Власник сторінки
kseniya.sladkevych@gmail.com
0
51
Інший іслам
фрагмент обкладинки книжки

Рекомендую прочитати цю книжку

Мухаммада Асад. Шлях до Мекки – автобіографічна повість добре відомого у світі письменника, журналіста, перекладача й дипломата.
Сам автор називає цю книгу «історією відкриття ісламу європейцем». Хоча, як на мене, це звичайні мемуари неординарної людини, який мав непересічну долю. Мухаммад Асад (Леопольд Вайс) народився у Львові, там же прожив юнацькі роки, потім навчався у Відні, Берліні, а згодом вирушив на Близький Схід. Він був у Неджді й Хіджазі, де служив Абд аль-Азізу Аль Сауду, творцю Саудівського королівства, займався політикою в Пакистані, де його, поряд із Мухаммадом Джінною, вважають творцем цієї держави, представляв Пакистан в ООН. Мешканці Саудівської Аравії називають його першим європейцем, який, потрапивши до святих місць Мекки й Медини, зумів передати їхній «дух» таким, яким його відчувають мусульмани…
І, дійсно, тут відчувається абсолютно інший «вимір» ісламу, аніж у багатьох сучасних книжках європейців. Тому читати ці мемуари буде цікаво й пізнавально. А для поціновувачів різноманітних дебатів, гадаю, окреме задоволення складуть діалоги автора з різними людьми, тематика яких теж стосується того іншого, справжнього ісламу, так чи інакше.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: Пакистан,ООН,книга,Ислам,дипломат,Мемуары,книжка,книги ,политика,політика,іслам,мемуари
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.