ВЕЛИКДЕНЬ: ВДОМА ЧИ В ЛІКАРНІ?

15 квітня 2020, 17:26
Власник сторінки
0
29
ВЕЛИКДЕНЬ: ВДОМА ЧИ В ЛІКАРНІ?

Не будьмо байдужими до себе і ближніх

Наближаються Великодні свята, відзначення яких у цьому році у зв’язку з режимом надзвичайної ситуації та карантинними заходами, пов’язаними із запобіганням поширенню на території України коронавірусної інфекції COVID-19, зазнало певних обмежень.

Постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. №255 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211 про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я встановлено перелік карантинних обмежень (заборона масових, у т.ч. релігійних заходів, учать у богослужіннях до 10 осіб віком до 60 років, утримання від прямих контактів), на які вже позитивно відгукнулись лідери українських православних конфесій.

14 квітня Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала «вірян кожної церкви і релігійної організації не ставитись легковажно до коронавірусної хвороби, не піддаватися хибному відчуттю безпеки та дослухатися до настанов своїх релігійних лідерів і рішень уряду щодо відзначення Великодніх свят по своїх домівках, у сімейному колі, щоб віра кожного проявилася у любові до свого ближнього й усіх».

На жаль, існують випадки, коли окремі священнослужителі на свій страх і ризик закликають паству не зважати на карантинні обмеження, помилковість чого вже далася взнаки у Києво-Печерській Лаврі – на даний час там близько 100 інфікованих коронавірусом монахів, в тому числі намісник Лаври митрополит Павло Лебідь. Двоє з насельників Лаври – архімандрит Нектарій та ієродиякон Наум, померли від недуги…

У ці святкові і важливі для кожного православного християнина Великодні дні, необхідно кожному замислитись: чи варте посвячення пасхального кошика у церкві вашого життя та життя ваших близьких? Чи це остання Пасха чи богослужіння у вашому житті? Звичайно, ні. Коли українське суспільство подолає коронавірусну епідемію, кожен православний віруючий повернеться до звичайного режиму відвідування богослужінь, повернеться до своєї релігійної громади.

Тим більше, що на телебаченні та у мережі Інтернет, з благословення православних ієрархів, буде широка онлайн-трансляція Пасхальних богослужінь, а священики вже заздалегідь освячують паски у хлібопекарнях та в продуктових магазинах і супермаркетах.

Варто віднестись до карантину на Великдень з розумінням та відповідальністю, щоб святкування принесло в домівки християнську радість, а не лікарняне ліжко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Пасха,Коронавирус,релігія,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.