Києво-Печерська лавра стала епіцентром коронавірусу в Києві

13 квітня 2020, 15:46
Власник сторінки
предприниматель
0
32

Через свідоме ігнорування карантину братією контрольованої УПЦ МП Києво-Печерської лаври, головна православна святиня України перетворилася на справжній епіцентр епідемії коронавірусу в Києві.

Наразі небезпечну хворобу виявлено у 63 священнослужителів лаври, один випадок став летальним. Про це, а також про те, що у лаврі ппопри заборону продовжують влаштовувати масові зібрання у храмах і збираються провести публічну Великодню літургію, . Ще близько 100 осіб - у тому числі, священники, семінаристи та монахи - наразі перебувають на самоізоляції.

З підозрою на COVID-19 11 квітня терміново був госпіталізований до Олександрівської лікарні намісник Києво-Печерської лаври, одіозний митрополит Павло (Лебідь).

У цій же лікарні проходить лікування від коронавірусної інфекції намісник Іонинського монастиря УПЦ МП Владика Іона Черепанов - один з небагатьох служителів цієї конфесії, які відкрито підтвердили про факт своєї хвороби, бо в УПЦ МП існує негласне розпорядження приховувати факти захворювання задля недопущення дискредитації церкви.

13 квітня стало відомо про першу смерть від коронавірусу у стінах православної святині. На 74-році життя помер насельник Києво-Печерської лаври, архімандрит Нектарій (Коваленко).

Попри пандемію коронавірусу у світі і стрімке поширення захворювання в Україні, в УПЦ МП не дотримуються вимог щодо недопущення масових зібрань людей у храмах. Більше того, наразі в УПЦ МП планують масштабні Великодні богослужіння у церквах, зокрема - проведення публічної Великодньої літургії у Києво-Печерській лаврі. Це може спровокувати масовий сплеск захворюваності і сотні, а може - й тисячі нових заражень та смертей, відповідальність за які ляже на Московський патріархат.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.