Нове призначення в СБУ

08 жовтня 2019, 18:25
Власник сторінки
менеджер
0
56

Баканов призначив на високу посаду ексспівробітника СБУ Романа Матковського

Голова Служби безпеки України Іван Баканов призначив на посаду першого заступника начальника Департаменту захисту національної державності ексспівробітника цього ж Департаменту СБУ Романа Матковського, хоча в прес-центрі служби це призначення ще не підтвердили.

Речниця СБУ Олена Гітлянська не змогла підтвердити інформацію про можливе призначення: «Згідно з законом інформація про призначення на такі посади є закритою, ми не маємо права таке повідомляти. Окрім начальників, які призначаються указом президента».

При цьому, своє призначення на посаду «Схемам» підтвердив сам Роман Матковський. «Брехати не буду - інформація відповідає дійсності. Призначили на вихідних. Мене запросили. Та команда, з якою ми працювали, коли почалася війна в складний час для України. Проходив повну перевірку, з поліграфом, все як треба», – заявив він.

На питання чи не стала на заваді причетність до організації акції під будинком антикорупційного активіста Віталія Шабуніна, Матковський відповів: «Ви ж розумієте, що я до акції під будинком Шабуніна маю відношення рівно стільки, скільки маю. Квадрокоптер мій (точніше – «Автомайдану»), акція – не моя. Були певні позиції в Службі, нюанси, ви самі розумієте, хто чим займався».

Роман Матковський заперечив, що був причетний до організації мітингу. Пізніше «Схеми» отримали й офіційну відповідь на запит стосовно подій того дня. У ній не містилося відповідей на поставлені запитання та коментарів до викладених фактів. СБУ лише уточнила, що «в ході роботи може обмежувати права і свободи громадян», а всі, «хто допомагає службі, роблять це добровільно».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Украина,СБУ,призначення,Виталий Шабунин,Иван Баканов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.