Золоті метри столиці

15 квітня 2019, 23:03
Власник сторінки
0
15

Забудовник житлового масиву на Позняках «Патріотика на озерах» буде оскаржувати Рішення Київради про розірвання з ним договору оренди земельної ділянки, яка була у нього з 2005 року.

Забудовник переконаний що дане рішення є незаконним. Спроба рейдерського захоплення з боку столичної влади законно виділеного будівельного майданчика може дуже негативно позначитися на всьому інвестиційному кліматі в столиці.

Сьогодні в Києві з'явилася хибна практика, коли інвестор отримує всі необхідні узгодження і дозвільні документи, передбачені чинним законодавством, а після цього міська влада починає ставити їх під сумнів, хоча сама ж їх і підписувала перед цим... - каже глава Правління АТ АКБ «Аркада» Костянтин Поливода - Це ганебне явище. Так в цивілізованому світі не працюють.

Є поняття гарантій збереження інвестицій. Але, на жаль, ми сьогодні в Києві їх не бачимо. Тому під великим питанням залишається, хто, бажає після таких протиправних дій столичної влади, вкладати серйозні інвестиції в розвиток міста? - говорить координатор громадської організації «Стоп корупції» Роман Бочкала - Те, що відбувається зараз - це сигнал всім інвесторам, що вкладати в місто Київ стало небезпечно!

Не дивлячись на відверту спробу рейдерського захоплення будівельного майданчика київською владою, забудовник, щоб виконати взяті на себе зобов'язання перед інвесторами, почав будівництво.

Я думаю, що це самодурство влади, що межує зі свавіллям - каже інвестор ЖМ «Патріотики на озерах» Денис Шинкаренко - Хочу вірити, що потрібно рухатися в бік цивілізованого світу, і перестати жити за поняттями давно минулих бандитських 90-х років. Сила права має бути у нас в країні, а не право сили! Але, мабуть міська влада подумки, та й вчинками залишилася в тих неспокійних роках...

Міська влада посилається на те, що в новому мікрорайоні повинні бути побудовані дитячі садки, школи, стадіон, обладнані зелені зони та інші інфраструктурні об’єкти, а їх, нібито, не передбачено забудовником. Але це все є в проекті Плану забудови даної території, який був детально представлений на Містобудівній Раді КМДА. І тому вважати серйозними дані зауваження не можна. Вони швидше за все існують, як привід для розірвання Договору на оренду даної земельної ділянки.

Межі міста незмінні... Київ не розростається вшир, він ущільнюється, забираючи у киян їх життєвий простір. Новий мікрорайон ЖМ «Патріотика на озерах» розташований між двома озерами: Небреж і Тягле. Тому проектанти постаралися зробити все можливе, щоб це був житловий «зелений» природний комплекс - говорить керівник Департаменту Водних ресурсів Національної Екологічної Ради України Олександр Чистяков - Київ за останні роки скотився і став однією з найбрудніших столиць. Такого не повинно бути, адже ми пам'ятаємо, що зовсім недавно, якихось двадцять років тому, наша столиця вважалася найзеленішою в Європі. Тому потрібно з усіх сил підтримувати зелене будівництво у нас в місті. ЖМ «Патріотика на озерах» - це перший крок нашого містобудування на шляху до «зеленого» будівництва.

Забудовник категорично не згоден з Рішенням Київради на розірвання Договору про оренду земельної ділянки на Позняках, вважає його протиправним, і тому подав до суду на його оскарження. Тим більше є попереднє рішення суду, яке забороняє обмежувати будівництво. Але, мабуть у київської влади і міського голови на цей рахунок свої плани, і тому вони не зупиняються при прийнятті протиправних рішень. Аби забрати у одного і віддати іншому, але своєму... Адже кожен метр столичної землі на вагу золота!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.