ПРИЇХАЛИ…

15 квітня 2019, 23:01
Власник сторінки
0
37

Замість агресії - духовність!

Відповідати агресією на агресію - це дорога в нікуди. Адже активні дії завжди провокують з боку візаві загострену, і навіть жорстоку реакцію.

Уже кілька років триває протистояння забудовника і активістів на столичних Осокорках. Хто не знає про конфлікт на озері Небреж? Скільки статей та репортажів було відзняте на цю тему. Всім вже відомо, що і сам конфлікт є штучним, і активісти опинилися проплаченими ТІТУШКАМИ. Але, тим не менше, при зіткненнях псевдо активістів з охороною об'єкта ллється кров,  охоронців, які законно охороняють цілком законне будівництво... Тобто межа цивілізованого діалогу остаточно пройдена.

Чому за весь цей період не був знайдений компроміс? Справа в тому, що протестна сторона його і не шукає. Їй це не вигідно. Вона отримує свої «срібняки» за імітацію «гнівного обурення» від забудови, як вони стверджують «заповідних земель» злим і кровожерливим забудовником.

Насправді все виглядає банально просто. Територія про яку йде мова знаходиться в оренді у забудовника з 2005 року. І ніякої природоохоронної цінності не представляє, тому що це колишній пісочний кар'єр. Вона була насипана в ході видобутку піску при будівництві мікрорайону Позняки. Там не існує шляху перелітних птахів, не мешкають червонокнижні  рослини або тварини. Після того, як з озера Небреж припинили видобувати для будівельних потреб пісок, на цій території утворилася несанкціоноване звалище, а частина її заросла непролазними хащами. Тому про заповідность даної території мови бути не може. Весь піднятий шум навколо цих нібито природно-унікальних місць піднято лише з однією метою – спроби рейдерського захоплення ділянки під забудову. А для того щоб ввести в оману місцевих жителів і була придумана «казка» про створення на даній території еко-парку.

На Генеральному Плані столиці дана територія визначена для будівництва житлового комплексу.

Забудовник не став уподібнюватися та опускатися на ступень розборок 90-х років, куди його посилено штовхають. А діє виключно в правовому руслі. Була найнята державна служба охорони будівельного майданчика, також було повідомлення в усі правоохоронні органи про штучно створену ситуацію, яка явно провокує і призводить до протизаконних дій групи проплачених активістів. Так само забудовник подав до суду і отримав його Рішення, в якому категорично забороняється будь-кому перешкоджати його законній діяльності. Але, незважаючи на все це псевдо громадськість не заспокоюється... Група людей намагається перекривати під'їзну дорогу для бетоновозів, цим намагаючись зірвати робочий графік будівництва.

Потрібно зауважити, що 500 сімей вирішили стати інвесторами ЖМ «Патріотика на озерах» та вклали свої гроші в будівництво майбутніх квартир. АКБ Банк «Аркада» відрізняє те, що він завжди при будь-яких обставинах виконує взяті на себе зобов'язання. Так буде і цього разу упевнені інвестори.

Забудовник не збирається відповідати на озлоблені і протиправні акції даної групи псевдо активістів. Замість цього Банк «Аркада» почав переговори з Православною Церквою України про освячення даної території, встановлення знакового хреста на місці майбутнього храму. Керівництвом банком було прийнято рішення побудувати на території житлового комплексу храм з тижневою церковною школою. Для цього було вибрано прекрасне місце на березі озера, щоб дзвін розносився по гладі водойми. Так як даний житловий комплекс - це перший показовий крок в столичному зеленому містобудуванні, то вирішили будувати храм м'який, добрий, сімейний, наближений до природи даної території, тому він, мабуть, буде дерев'яний.

Це символічно, і по-українськи толерантно, коли на озлобленість і неприкриту ворожість відповідають Добром і Вірою. У нашому суєтному світі у нас просто катастрофічно не вистачає часу на духовність. А адже саме вона і є сенс Життя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.