Посади дерево – віднови довкілля.

11 квітня 2019, 17:24
Власник сторінки
0
16

У Києві пройшла маштабна акція по збереженню довкілля у місті.

Життя водойми багато в чому залежить від стану прибережної території. Турбота про водойму - це комплекс заходів. Тому Асоціація рибалок України спільно з іншими громадськими організаціями провели Акцію в багатьох регіонах країни «Посади дерево - Віднови довкілля». Цього року в рамках цієї акції активісти Міжрегіонального центру наукових досліджень та експертиз, Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта», Всеукраїнської екологічної ліги, Національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи», Асоціації рибалок України Національної Екологічної Ради України разом з місцевими мешканцями, школярами висаджують дерева та кущі на берегах озер та річок.

26 жовтня 2018 року на ділянці біля озера Небреж було висаджено понад 300 дерев та кущів. Ініціаторами заходу стали Асоціація рибалок України, Міжрегіональний центр наукових досліджень та ГО «Захист».За сприянням забудовника ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» та товариства-садівництва «ЛАНА» вдалося створити чудовий ландшафтний дизайн північної частини прибережної зони озера Небреж.

Загальновідомо, що екологічну свідомість потрібно формувати з молоду. Дитина, яка посадила хоч одне дерево або прибрала від сміття берег водойми, коли виросте, навряд чи коли-небудь зламає заради забави гілку дерева або візьме в руки браконьєрську сітку для знищення риби. Дуже важливо до таких добрих, корисних, просвітницьких заходів підключати цілі родини.

На це свято природи були запрошені і діти і дорослі, щоб у них зародилося думка, що водойма біля їхнього будинку - це їх сімейні природні блакитні легені необхідні для здорового життя в кам'яних джунглях мегаполісу, яку потрібно захищати та дбати про неї.Активними учасниками цього свята стали діти та вчителі шкіл Дарницького та Деснянського районів столиці. Для багатьох це було перше дерево, якому вони дали життя.

Зародилася ідея зробити «Родинну Алею» на якій кожна сім'я могла би посадити своє фамільне дерево та доглядати за ним. Школярі та їхні наставники з великим задоволенням висаджували дерева та кущі, давали їм імена та обіцяли приходити й стежити, як вони ростуть.

У рамках акції з дітьми провели екологічні ігри, конкурси. Молодь та дорослі отримали новий досвід щодо висадження дерев, знання про важливість озеленення для здоров'я людини, збереження та відновлення довкілля.

Це свято супроводжувалось конкурсами, вікторинами. Воно проходило жваво. Аніматори нікому не давали усидить на місці. Діти брали участь у флешмобі, конкурсах та вікторинах. Із відбитків власних долоньок сформували панно «Дерево». Кожен на згадку отримав миттєве фото та подарунок.

Дуже добру справу зробили! Дякуємо всім учасникам шляхетного дійства за створення зеленої зони біля озера Небреж!

Живи Небреж та й радуй нас своїми прозорими водами і тінню берегів! Розраховуй на нашу руку підтримки і допомоги!

А ти посадив своє дерево?

P.S. Потрібно нагадати: 13 жовтня 2018 року відлунало чудове родинне свято «НОВОСІЛЛЯ ДЛЯ РИБКИ». Під час якого в озеро Небреж було вселено більш ніж 5 тонн молоді коропа.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.