Як треба робити революцію. 5 порад класика

19 грудня 2013, 14:07
Власник сторінки
журналист
0
472

Лікбез для лідерів опозиції та інших керівників Майдану від найвідомішого в світі спеціаліста в галузі повстань і революцій.

Отже, якщо  думки  класика революційної теорії й практики сконцентрувати докупи, то його поради виглядатимуть приблизно так:

- Революція, повстання – це мистецтво! Й ставитися до цих речей треба творчо й креативно.   

- В революцію не грають! Починаючи її, треба точно знати мету й розуміти напевно, що доведеться йти до кінця.  

- Постійно домагатися моральної переваги, шляхом досягнення щодня великих і малих перемог.  

- Враховуючи, що в супротивника краща підготовка, матеріальні ресурси й організація, слід створювати велику перевагу сил у вирішальний час і у вирішальному місці.  

- Запам’ятати, що оборона – це смерть революції. Тому слід діяти дуже рішуче й наступально. Прагнути повсякчас ставити перед супротивником несподівані завдання.

Саме так нас учив Володимир Ілліч Ленін. А якщо ми трохи призабули його поради, то слід було б прислухатися та нагадати. Здається, тут можна знайти чимало корисних речей. Хоча б для того, щоб, врешті, подолати ті катастрофічні наслідки, які принесла його революція для нашого краю. Може, врешті, він прислужитися для нас хоч чимось добрим?

PS: Дякую уважному читачу мого попереднього поста під ніком Іван Петров за розумну підказку.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.