Шість аргументів, чому Віталій Кличко може бути президентом України

25 липня 2013, 11:02
Власник сторінки
журналист
0
2840

У влади на волі з`явився серйозний конкурент. Посадити його до в`язниці неможливо. Тому йде активний пошук аргументів знищення його репутації.

Проте собаки гавкають та, незважаючи на це, Віталій Кличко все ближче наближається до шапки Мономаха. І для цього є свої аргументи.

Аргумент №1. Віталій Кличко – світовий переможець. Один із найпізнаваніших людей світу. Улюбленець мільйонів. Для України, яка сотнями років перебувала на околиці світових процесів і фактично була заборонена як нація, це – серйозний фактор. Віталія знають і поважають у світі. З ним шукають зустрічі найвідоміші люди, його дружбою пишаються державні діячі багатьох країн.

Аргумент №2. Віталій Кличко світовий успіх здобув у чесній боротьбі. І в цій же чесній боротьбі заробив чималі кошти. Чому про чесно зароблені кошти в країнах, де можливий його бізнес, він не звітує перед українською владою і чому свої статки не перевів до українських банків і не поділився з українськими можновладцями – це вже інше питання, яке в нормальних людей і виникати не буде. Це може турбувати лише хвору уяву нездорових людей.

Аргумент №3. Відсутність досвіду роботи на державній службі в Україні свідчить лише на користь його майбутньої державної кар`єри. Справді, він не переобтяжений досвідом корумпованої системи і, маючи практику ведення прозорого європейського бізнесу, ділових стосунків і цивілізованих відносин, найшвидше прагнутиме перенести цей досвід в Україну. Принаймні, його досвід роботи в Київраді стверджує, що Віталій відстоював не інтереси власного бізнесу чи бізнесу своїх колег, а інтереси киян. І якщо його в цій справі не підтримували його члени фракції й відомі київські бізнесмени Парцхаладзе й Андрієвський, то він швидко розстався з ними. Хоч ці люди не могли не знати про потенційні можливості державної кар`єри Кличка.

Аргумент№4. Віталій Кличко – дуже цільна, розумна й глибока людина зі своїми цінностями й переконаннями. Ставити питання про його розумові здібності може лише людина, яка під розумовими здібностями розуміє лише вміння вчасно прогинати спину перед сильними світу цього, або розум уподібнює до купи вивчених напам`ять банальностей. І якщо ораторські чи полемічні здібності Віталія не найсильніша на сьогодні його риса, то це ще не про що не говорить. Все це залежить від кількості публічних виступів, вміння вчитися і хороших порадників.

Аргумент№5. Віталій Кличко – глибоко моральна людина, що переконливо вирізняє його з-поміж нинішнього політикуму. Він терпимий і терплячий, досить толерантний і з повагою ставиться до колег, вміє вислухати й прислухатися до аргументів свого противника чи конкурента. Врешті, Кличко дуже сімейна людина, котра любить і поважає своїх батьків, любить і цінує свою сім`ю.

Аргумент№6. Кличко якщо й не великий спеціаліст у світовій історії і детально не аналізував процеси розвитку й занепаду країн і цивілізацій, але він розуміє тренд, основну тенденцію зміни часового ряду, логіку розвитку подій. Саме тому він підтримав масовий рух народу в 2004 році проти фальсифікації президентських виборів, саме тому він нині примкнув до лав опозиції, яка вперто хоча й не завжди успішно продовжує опонувати владі, наскрізь опутаній корупційними зв`язками й тіньовими схемами. Це ще раз переконливо свідчить і про його розумові й моральні якості.

***

Так, усі ці аргументи на користь Віталія Кличка і його кар`єри загальнонаціонального лідера й державного діяча. І це аргументи. Врешті, народ свідомо чи підсвідомо про це сам здогадується. Тому рейтинги Віталія незмінно повзуть догори. Так, одне з найслабкіших його місць – відсутність сильної, авторитетної та активної команди, яка б сформулювала яскраву програму й – що найголовніше! – зуміла донести її до кожного українця в усіх регіонах країни. Але Кличко, врешті, ще й не починав президентську кампанію. Тому все це попереду й обставини змусять його зміцнити свої лави й інформаційні можливості.

Всі ці аргументи не безперечна умова, що Віталій Кличко переможе в майбутніх президентських перегонах. Але те, що нинішній залізобетонній стіні, котра погрожує придавити всю країну, є дуже серйозна альтернатива – доконаний факт. Чи не так?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.