Ні, в усьому винні соціологи!

14 березня 2012, 14:07
Власник сторінки
журналист
0
5460

Вчену раду Інституту соціології АН України14 березня викликав на допит слідчий СБУ. І в цей же день з`явилися нові правильні соцдослідження

І сьогодні вже можна сміливо сказати, хто саме вбиває клин між владою і народом. Хто подає найкращі здобутки й безсумнівні успіхи як провали й недоробки. Так, це однозначно соціологи! Ці горе-науковці звили собі затишне гніздечко в академічному інституті й, перебуваючи на державному утриманні, паплюжать владу де й як тільки можуть! Служба безпеки України (СБУ) це однозначно викрила.

Користуючись неймовірною демократичністю президента, прем`єра, інших очільників держави, котрі докладають титанічних зусиль для виходу з прірви, куди завела країну попередня влада, ці горе-науковці, виконуючи відомо чиє замовлення, прагнуть облити брудом святих людей. Вони невідомо з якої стелі беруть такі цифри, що ні на яку голову не налазять.

Дійшли до того, що рейтинг самого президента всього за 2 роки знизили майже в 6 разів – із 42.3 % у квітні 2010 до 7.8 % у грудні 2011. Щоправда це постарався Фонд Олександра Разумкова. Ось де найстрашніші й безвідповідальні люди сидять, відверті вороги української влади. Ніхто більше не обливає так брудом керівників країни як у цьому фонді.

Авторитетний і відомий соціолог Євген Головаха може жорстко різонути. Але він теоретик і до того ж голосував на виборах президента «проти всіх». Тобто, опосередковано підтримав Віктора Федоровича. Наш чоловік. А ось Ірина Бекешкіна із Фонду демократичних ініціатив – то люта жінка, готова живцем поховати лідерів України, яких цілком демократично й вільно обрав народ.

От Микола Чурилов, директор СОЦІСа, цього ніколи б не зробив! Їхня співпраця з Соцісом в 2004 році була дуже плідною і взаємовигідною. Та й зараз він зважену позицію займає.

Та й у КМІСі виявилися розумні люди. Не встигли ще члени вченої ради Інституту соціології підтягтися до слідчого СБУ на допит, а вони вже повісили новенькі дослідження. І там уже чорним по білому написано, що з листопада минулого року до лютого нинішнього рейтинг президента зріс у півтора рази! Так, із 11,8% до 16,8%! Не стали хлопці чекати викликів до слідаків, нагадування про відповідальність перед народом і владою за свою діяльність, одразу все правильно порахували й повідомили широку громадськість. Оце молодці! Які до них претензії?

А з усіма іншими доведеться розбиратися. Звичайно, ніхто їм прямо про необхідність правильно рахувати результати соцдосліджень говорити не буде. Не той рівень. Самі здогадаються. Є десятки інших питань, котрі потребують прояснення. І розумні люди самі зрозуміють свої помилки. А якщо не зрозуміють, то в нас же судова гілка влади абсолютно незалежна й може адекватно реагувати на правопорушення, які можливі в роботі кожної людини. А тим більше, коли вона працює в інституті, який фінансується в тій мірі, щоб ті великі соціологи не вимерли як коні Пржевальського. Вони змушені там знаходити різні варіанти заробітку. Ось ці варіанти й можуть бути предметом особливої зацікавленості. І хто скаже, що це не по закону?!

Звичайно, закликати всю вчену раду інституту гуртом на допит до слідчого – сміливий вчинок. На це здатні або геть не професіонали, або дуже розумні й відповідальні люди. Хтось уже дослідив, що такого з 1937 року в країні ще не було. Так буде! Головне, що для цього є правові підстави. А якщо сьогодні немає, то завтра з`являться. Але ці доктори з кандидатами мають уже нині стояти в коридорі й чекати виклику. Годину, дві – скільки треба. Головне, щоб вони за цей час добре подумали й зважили свою роботу: чи варто їм ризикувати своїм життям, кар`єрою, здоров`ям близьких і рідних заради примарної правди, якої не було й ніколи не буде на цій землі. Така вже в неї доля. То чому самим у петлю лізти? Наводити небажанні асоціації з 1937 роком…

Ці екскурси в трагічне минуле, мабуть, історики понаходили. Вже давно назріла й навіть перезріла необхідність поспілкуватися з метрами історичної науки. І не на наукових конференціях, а в більш камерній обстановці й із залученням вивчення карного кодексу. Гадаєте, до них питань не може бути? Ще стільки! Хіба не вони постійно каламутять воду в суспільстві, прагнучи ревізувати славну й героїчну історію Великої Вітчизняної війни й вигородити своїх бандерівців?

Отож, історики на черзі. А за ними філософи, філологи, художники, письменники. До всіх у чинної влади є питання – попереду історичні вибори. Чи не так?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.