Чи уявляв Генеральний прокурор рівень корупції у країні?

23 жовтня 2024, 11:31
Власник сторінки
Офіцер у відставці
0
Чи уявляв Генеральний прокурор рівень корупції у країні?

Внутрішній ворог у нас не менш шкідливий, ніж зовнішній

Раптово подав на звільнення Генпрокурор. Будь-яка порядна людина на високій посаді може собі уявити в повному масштабі весь рівень беззаконня в країні. Беззаконня – це не лише бандити на вулицях. Беззаконня - це відсутність законності в усіх сферах життя країни.

А тут за що не візьмися, скрізь лізе ця сама відсутність законності. Спіймали одного військкома на величезному стані майна і грошей - за ним потяглися всі інші. Тему якось швидко зам'яли в інформпросторі. І це також відсутність законності у праві суспільства знати своїх «героїв».

Впіймали на тому ж голову обласного МСЕК - і потягнулися за нею колеги по всіх областях країни. А за скільки сфер життя взятися немає ні сил, ні бажання! Перейменували ДАБІ, а суть не змінилася. А земельні органи? А податкова? А митниця?

Є сфери нашого життя, до яких влада взагалі боїться підходити. Наприклад будівництво. Хто і як дозволяє будувати так, що потім все руйнується? Але дозволяють.

У нормальній демократичній країні за законністю стежать прокурорські органи. Але це в нормальній. А в нас половина прокурорів - інваліди із документами від МСЕК, про які говорили вище. Через них їхній генеральний і пішов у відставку.

А ще у нормальній країні кожен громадянин у разі порушення його прав може подати до суду. Ну про суди це як про космос, мало хто знає, що там відбувається. Але підозрюю, що більшість суддів теж із довідками від МСЕК. Натомість пенсії оформлюють у розмірі кілька сотень тисяч гривень, ще при цьому продовжують працювати і отримувати близьку за значеннями зарплату. А прибутковий податок при цьому сплачують як всі 13%. Ну, так вирішив законодавець.

Має рацію Президент, який заявив, що внутрішній ворог у нас не менш шкідливий, ніж зовнішній. Але ж сидять у його Офісі люди, відповідальні за різні сфери нашого життя. Хотів написати «відповідають», але ні, ні за що вони не відповідають. Що роблять? Кришують все це свавілля.

Зрозуміло, що війна. Зрозуміло, що руки не доходять. А чи хочуть вони взагалі, щоб руки доходили? Як казав Аркадій Райкін, "я дико сумніваюся".

Ну, ось Генпрокурор зрозумів і написав заяву. А хто там в Офісі займається прокуратурою? Ну теж би написав і пішов би. Але не напише і не піде. Тож так і живемо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.