Кого відправлять на приборкання військових?

11 жовтня 2024, 11:22
Власник сторінки
Офіцер у відставці
0
Кого відправлять на приборкання військових?

Дехто у владі боїться популярності деяких воєначальників

Одного військового засунули аж до Британії. Шукають куди б другого приткнути, та щоб не виступав. Ну от виникає у мене велике питання. А якщо військові образяться? Та ще у своїй образі об’єднаються?

У нас демократична країна. Жодної хунти не буде. Але й без наслідків така ситуація не залишиться.

Прихильників такої сили буде цілком достатньо. А з ким буде протистояння? Воно ж буде політичним. По якій осі? Адже будь-які протистояння у воєнний час лише шкодять країні, що воює.

Так от у мене ще питання: якщо виникне протистояння військових із якимось важливим державним органом, які заходи і хто щодо них здійснюватиме?

У тоталітарних країнах все просто, нацькують різних силовиків і «бунтівників» закопають швидко і глибоко. А у нас? Хто взагалі здатний протистояти військовим?

Ну, є у нас СБУ. Але за всіх часів армійські та «конторські» знаходили спільну мову. Тому що й ті та інші носять погони. Психологія схожа.

Ну, є ще МВС. Чи мають вони протистояння з військовими? Ну завжди було, хоча у воєнний час межі протиріч стерлися. Не підуть вони проти військових. Важко знайти ще якусь силу в країні, яка б могла протистояти військовим.

Виходить так, що організованій силі військових протистояти в країні нема кому. Чи не звідси йдуть постійні спроби відправити на задвірки чергового потенційного керівника об'єднаної сили військових?

Хоча немає якихось векторів організації такої сили. Не до того військовим. Вони на фронтах виконують свою роботу, захищаючи країну. І навіть не звертають особливої уваги на спроби політиків усіх спектрів керувати їхніми діями.

Тому найкращим варіантом у країні є припинення таких спроб. Це військових лише відволікає від своїх завдань, які вони вирішують досить успішно.

Втім, народу не варто перейматися. На хунту, яка прагне безроздільної влади та неконтрольованого особистого збагачення, наші військові ментально не здатні, та й прагнути цього навряд чи будуть. А ось обмежити у подібних прагненнях інші групи населення, особливо у вищих ешелонах, цілком можуть. Ось і виходить, що саме через можливість цього обмеження, ймовірно, дехто у владі так боїться популярності деяких воєначальників.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.