Мишоловка або нехрен шастати

09 жовтня 2024, 13:42
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
Мишоловка або нехрен шастати

Крадуть усі лісові жителі

Загинула мишка на продовольчому складі. Ну природа в неї така, шукати їжу. А тут така неприємність. Чоловік поставив мишоловку, з усім своїм фальшивим гуманізмом.

А міг взагалі отрути накидати. Ну всі би й разом втекли… на сусідній склад. Але ні, треба ж варварським способом!

Як ті мишки, ловляться на «годівлі» чергові чиновники. Хто корм ділить, хто отруту. Ось у Хмельницькому попалася дама, яка дає… довідки МСЕК. Незаконно, як водиться. Але вся ж країна така - годуйся чим можеш і поки що можеш.

Крім мишок живуть і щурики. Ті їсти хочуть більше. Пацюки організували цілу мафію з торгівлі ліками. Їдять непогано. На них теж бувають капканчики, трохи більше.

А ще в лісі живе шалений ведмідь. Електроенергією торгує. Коли її багато, то й атомні станції зупиняють. Ну, на ремонт. На нього потрібен капкан величезних розмірів! Ставлять. Або Ведмежий банк лопнув. Ну втік карпатський ведмедик за кордон. Разом із грошима лісових вкладників.

Ось тільки потрапляють у ці капкани та капканчики лише окремі особини. Більшість живності живе собі та живе.

Розстановку капканів ще називають (як там у людей?) боротьбою з корупцією. Іноді й самі борці потрапляють у такий капкан.

І читаємо ми чергові новини про чергову трагедію окремої мишки, щурика або навіть ведмедя, який потрапив у капкан ПО КОМАНДІ ПО ЛІСУ зверху. А не буде команди, то й не буде капканів. Але ж сам порядок такий встановлений, що кожне звірятко шукає їжу. І не лише на сьогодні, а й про запас. Порядок змінювати ніхто не збирається, незважаючи на загрози, що лунають час від часу.

А ще можна до лисиці піти. Придумає як відмазатись. За окрему платню. Їй теж треба харчуватися. Ось так більшість із капканів і врятується.

А взагалі, якщо без зайвих алегорій, крадіжка майна, матеріальних засобів та фінансів у воєнний час як називається? І як має каратися? Але хтось скаже, що це буде ескалація антигуманних дій щодо звірят.

А відіграються все одно на цих «нещасних» мишках, хто все ж таки потрапив у капкан. Але їх то одиниці, хоча крадуть усі лісові жителі. І вже нічого не бояться. Ось тільки мишку шкода. Але як сказав мер Кличко, нехрен шастати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.