Головний менеджер – охоронець у в'язниці?

09 вересня 2024, 17:44
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
18
Головний менеджер – охоронець у в язниці?

Кожен державний орган як тільки може регулює економіку

Ось чому в нас так все влаштовано, що кожен важливий державний орган як тільки може регулює економіку. Від Мінфіну до поліції. Тут же СБУ, прокуратура. Всім, як медом намазано. Суди як можуть підігрують. Та й Офіс Президента. Усі хочуть підказати підприємцю, як йому поводитися, щоб шановні інстанції не образилися. Грошей дадуть – не образяться. Не дадуть – закопають. І це на кожному кроці.

Та й Держава своїх рідних чиновників годує із пристрастю. Щоб не руйнували Систему. Ось звільнили раптом голову Укренерго Кудрицького. А потім з'ясовується, що йому нещодавно нарахували премію в 40 млн. грн. За що? За добру роботу, зрозуміло. Але що сталося? Чи не поділився?

Ну от узяв як завжди маленьке кафе і на його прикладі підрахував, що 40 млн. грн. при надутому для малого бізнесу тарифі на електроенергію вже в 9 (!) грн. за 1 кВт., це оплата близько 4.5 млн. кВт. енергії виробленої цим же Укренерго. За середньої витрати одного закладу в 800 кВт на місяць це робота 5500 малих підприємств, які дають роботу щонайменше 17 тисячам українців. Премія одному чиновнику рівнозначна позбавлення роботи 17 тисяч громадян. 50 таких чинуш рівнозначні забезпеченню роботою 1 млн. громадян. А якщо скоротити всі ці державні органи «з регулювання тарифів», позитивного результату яких немає? А якщо так само зробити у всіх галузях? Ось це й було б реформування економіки.

А замість цього вигадують якісь гранти для малого бізнесу. Та не треба грантів. Заберіть всіх цих чинуш-регуляторів, і одразу відчуєте результат.

Але ж скільки ще таких важливих для країни діячів? Та на кожному кроці. Чомусь керівництво країни вважає, що чиновники високого рангу просто зобов'язані отримувати надхмарні виплати. І це лише легально. А ще… ну самі знаєте. Теща відкрила бізнес. Або бабуся. Як їй не допомогти?

А як же всі ці конкурси із конкурсними комісіями? Для кого це кіно, для лохів? Як взагалі керівника ставлять на посаду? За вказівкою згори, як і раніше? Хлопці, ви справді боретеся з корупцією?

Ось і немає керівників нового типу, здатних, нестандартних, ініціативних. Точніше люди є. Здібної молоді в нас достатньо. На посадах їх нема. Хто ж допустить? А якщо багато ініціативи, то можуть і у в'язницю запекти. Там охоронці швидко навчать менеджменту. Недарма УДО є поки що головною кузнею управлінських кадрів. Ось таке у нас реформування економіки, на яке постійно кивають із Заходу, а ми ніби зрозуміти не можемо. Чи розуміти не хочемо?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.