Кому заважав Залужний?

09 лютого 2024, 17:17
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
157
Кому заважав Залужний?

Корупційна система знову перемагає

Багато слів чути з цього приводу. Спробуємо розібратися.

Заважав як конкурент Зеленському? Чистий блеф. Будь-які вибори – це гроші. Президентські вибори - це великі гроші. Своїх в нього немає. Хто дасть? Агресор звісно не дасть. Захід теж не дасть, щоб не дестабілізувати ситуацію під час війни. Олігархи не дадуть, бо він для них був би найбільшою небезпекою в випадку обрання. Розуміючи все це, він сам не пішов би на таку авантюру. Бо це пробіжка, щоб спітніти.

Чи заважав він корупційній системі, яка продовжує своє існування? О, так! Звісно заважав. І навіть не так сьогодні, як завтра. Адже український народ незабаром почне активніше цікавитись, чому досі існують усілякі схеми, і хто їх кришує.

Коли мені сказали, скільки сьогодні депутати найбільшої фракції у парламенті одержують у вигляді премії, у мене відвисла щелепа. Треба сказати, що депутатам платили завжди, хоч і не всім. Роль донорів брали на себе олігархи, у чиїх інтересах мали прийматися рішення. Але при цьому кожен окремий депутат міг хоча б бути ініціатором будь-якого законопроекту. Хоча здібності до законотворчої діяльності мали не більше 10% із них.

Хто сьогодні фінансує премії депутатам? Неважко здогадатися. Президент такими речами не займається. Але ж хтось займається! А йому ж треба десь гроші брати. Але ж це темні гроші. Корупційні. Ось сьогоднішньому «татові» депутатів Залужний загрожував? Імовірніше за все, так. Рано чи пізно велика кількість українців повернеться з війни. І за невеликих зусиль, вони можуть перетворитися на вагому політичну силу. Яка насамперед змете залишки радянської системи в управлінні державою.

Тож корупційна система знову перемагає. Поки що. А похоронний марш Шопена, який доноситься зі столичних вулиць, це не похорон корупції в країні. Це похорон АНТИкорупційних органів. Що за фактом і трапляється. І судова система витримала удар. І комунальники-монопольники тріумфують у своїх знущаннях над народом. І всі органи управління відгородилися від народу електронними кабінетами. Не пробитися. Поскаржитися на порушення своїх прав нікому. Так що гасло «всіх пограбуємо, всіх вб'ємо», воно не тільки у орків. Воно і в нас присутнє. У тому числі по відношенню до народного героя, який «обличчям не вийшов» Системі. Ось Система його і з'їла. Не перший, але й не останній.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.