Чи є в нас Печерські вежі?

01 лютого 2024, 14:21
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
58
Чи є в нас Печерські вежі?
Фото www.president.gov.ua

Військових, навіть відставних, ніколи не допускали до політичної влади

Усі ці новини, що Президент захотів зняти головкома, мене й розвеселили та засмутили одночасно. В поясненнях ніби то з витоком інформації, головком не погоджувався з концепцією Верховного в законопроекті про мобілізацію, що зараз розглядається.

Розвеселило, бо громадянам знову вішають на вуха локшину. Адже законопроект – кабмінівський, а не президентський. А це різні суб'єкти законодавчої ініціативи. Крім того, кабмінівський це чий? Хто його просуває в уряді? Кому він, власне, в уряді потрібен саме таким, яким представлений? А по суті вийшов він беззубим. Не вирішує проблем з армією. І навіть якщо була розмова головкому з Верховним, то хто яку точку зору захищав у такому законі зовсім неясно.

Відповідно до норм цього законопроекту, ми у першій половині наступного року можемо залишитися без армії. То хто з двох і що відстоював у цій згаданій розмові?

А засмутили тому, що, знову ж таки, нас усіх тримають за ідіотів, виставляючи обох дурнішими, ніж вони є насправді. Навіщо їм конфлікт там, де його бути не повинно? І показуючи при цьому пальцем на ще одного персонажа, який міг би бути в темі, але якому все це теж навряд чи потрібно. Принаймні сьогодні. Темна історія, тому й сумно.

Згадалася історія з раннього Єльцина, коли він схрестив вужаку з їжаком у вигляді КДБ та ДСО, на виході отримавши Службу охорони президента, найкрутішу структуру. Яка одразу почала пожирати разом із молоком і самих своїх батьків, чому дитину самі батьки й прикінчили. Але вежі кремля залишились.

А чи маємо в Україні свої вежі, Печерські? Не хочеться вдаватися до конспірології, але напевно є. Групи впливу у верхніх ешелонах влади, які прагнуть збільшити свій вплив, але об'єднуватися не збираються. Кожна з веж освоїла методи заробітку, і як той лев - глава прайда, на смерть стоїть за свої права.

Я думаю і дуже сподіваюся, що війна закінчиться ще до масового звільнення військовослужбовців у зв'язку із закінченням визначеного поданим законопроектом терміну служби. А куди подінуться щонайменше півмільйона громадян? Вони мають якісь права, які вони будуть відстоювати. Поодинці це зробити важко. Об'єднуватимуться. А ще члени їхніх сімей, друзі та знайомі. 2-3 млн. голосів можуть сформувати цілком реальну політичну силу. У цьому головна небезпека для сьогоднішньої влади, хоч би як громадяни її підтримували сьогодні. І спільнота веж категорично проти появи ще однієї вежі. Військових, навіть відставних, ніколи не допускали до політичної влади. Знаю це ще з часів створення Партії захисників вітчизни.

Може, в цьому є корінь сьогоднішніх розбіжностей, з видом на майбутнє?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.