«Українізація Польщі», або як російська пропаганда створює недовіру до України

03 серпня 2023, 17:28
Власник сторінки
0
327

російська пропаганда намагається дискредитувати польсько-українські відносини.

Для цього кремль створив чимало наративів, метою яких є створити недовіру між поляками та українцями. російські пропагандисти не обмежуються лише зовнішніми вкидами, але й намагаються розігріти напругу з середини.

У російських телеграм-каналах час від часу з’являються відео на яких в Польщі відбуваються атиукраїнські мітинги проти «українізації Польщі». На відео демонструють зібрання людей, які тримають прапори з держаної символікою Польщі, а також плакати партії «Конфедерація польської корони».  У описі до відео зазначають, що поляки начебто  вимагають зупинити потік українців до Польщі, «вигнати всіх з країни», «перестати фінансувати за рахунок польських платників податків» тощо.

Так званий антиукраїнський рух «українізація Польщі» розпочався ще у 2022 році. Його активно просуває польська партія «Конфедерація польської корони» (Konfederacja Korony Polskiej). Ця партія має ультраправі погляди, сповідує ідеологію монархізму і традиціоналізму та відома своєю антиукраїнською риторикою. Її лідером є Ґжеґож Браун. З початку свого заснування входить до складу політичної партії «Конфедерація свободи і незалежності» (Konfederacja Wolność i Niepodległość). 

Twitter-акаунт Ґжеґожа Брауна є рупором російської пропаганди у Польщі. У ньому часто з’являються антиукраїнські публікації на кшталт «біженці з України заражають наших громадян ВІЛ», підтримку України він називає «втягуванням Польщі у війну з Росією». 

Ситуація із «Конфедерацією польської корони» –  яскравий приклад того, як і за допомогою кого російська пропаганда намагається зменшити довіру поляків до українців, знеохотити надавати підтримку Україні. Усі заявлені тези, які просувають проросійські політики у Польщі уже давно стали кремлівськими наративами, які москва активно застосовує, аби дискредитувати українців.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.