Російські фейки стосовно українців в Польщі

20 липня 2023, 18:19
Власник сторінки
0
175

російські пропагандисти працюють дуже вправно в Польщі і Україні, б'ють по найболючіших місцях, намагаючись розпалити ворожнечу між польським та українським народами.

кремлівські пропагандисти в польських телеграм-каналах поширюють інформацію, нібито на одному з найбільших польських новинних порталів Onet Wiadomości опублікували статтю, згідно з якою 95% українських біженців уже не повернуться додому. У виданні прогнозують три сценарії розвитку демографічної ситуації в Україні на найближче майбутнє, згідно з якими після війни в Україні залишиться 20-30 млн населення.

Вказаний  фейк порушує соціальну проблему та налаштовує польське суспільство проти українців. Тобто, росіяни намагаються позиціонувати українців як ледарів, нероб, які не хочуть нічого робити, хочуть, щоб їм лише давали виплати, гроші, житло. російські польськомовні джерела інформації позиціонують українців як джерело економічних проблем поляків

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти і далі намагаються дискредитувати українських біженців і створити хибне враження того, що за кордоном більше не хочуть підтримувати Україну саме через їхню поведінку, а Польща є основною «мішенню», бо прийняла найбільшу кількість біженців.

Усі російські фейки в Польщі та Україні мають ключевий напрямок — це стимулювання антиукраїнських та антипольських настроїв в обох країнах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.