Перші бійці Сотні масажистів-волонтерів вже допомагають ЗСУ

04 липня 2023, 11:31
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
64
Перші бійці Сотні масажистів-волонтерів вже допомагають ЗСУ

Випускники перших в Україні курсів масажистів-волонтерів із сьогоднішнього дня розпочинають у Києві сеанси безкоштовного оздоровчого масажу для військовослужбовців.

Сьогодні проводити ці сеанси почала перша група волонтерів, які навчались на авторському курсі масажної майстерності. Цей курс із волонтерами безкоштовно проводить мануальний терапевт навчально-оздоровчого центру «Озіріс», доктор народної медицини міжнародної категорії Лідія Любченко. Її досвід роботи у цій сфері складає більше 40 років. (На фото – випускники першої групи масажистів-волонтерів разом з Лідією Любченко).

Прийом військовослужбовців масажистами-волонтерами проводиться щоденно з вівторка по неділю, з 9:00 до 14:00 у навчально-оздоровчому центрі «Озіріс». Цей центр знаходиться неподалік від станції метро «Теремки».

Організатори курсів запрошують всіх бажаючих військовослужбовців записатися до масажистів-волонтерів на безкоштовні сеанси оздоровчого масажу. Також вони запрошують до співпраці організації, які об’єднують ветеранів ЗСУ або займаються допомогою їм.   

Контакти для запису військовослужбовців на сеанси массажу та співпраці з ветеранськими організаціями: тел. 098 45 28 321, e-mail: oziris.ua@gmail.com.

Крім того, просто зараз здійснюється набір на безкоштовний авторський курс масажної майстерності Лідії Любченко у другу групу та наступні групи масажистів-волонтерів. Друга група масажистів-волонтерів розпочне навчання цієї суботи, 8 липня, наступні групі  - по мірі їхнього комплектування бажаючими. Також трохи пізніше планується відкриття філіалів Сотні масажистів-волонтерів в інших містах. Перші у черзі - Рівно та Житомир.  

Лідія Любченко розповідає:

 - Прийти до нас на курси масажу можуть усі волонтери, які бажають допомогти нашим зазисникам. Медичну освіту для цього мати НЕ обов’язково. Бо ми навчаємо саме оздоровчому, а не спеціалізованому лікувальному массажу. На наші курси може прийти будь-хто, хто хоче отримати спеціальність масажиста і використати отриманні знання для допомоги нашим захисникам, а у вільний від цієї допомоги час - для роботи на себе.

До нас вчитися масажу і допомагати реабілатації наших солдат приходять, зокрема, переселенці. У Києві вони змогли знайти роботу, але заявдяки нашим курсам масажної майстерності вони одночасно змогли й отримати гарну спеціальність, й на практиці вже зараз допомогають нашим захисникам пройти реабілітацію.

Крім того, приходять близькі солдат, кому потрібна реабілітація. Вже зараз вони допомагають своїм рідним та близьким з реабілітацією. А після закінчення курсів наші випускники зможуть набагато більш кваліфіковано і результативно надати цю необхідну допомогу. 

Є у нас на курсах й ті, кого направили на наші курси масажистів-волонтерів столичні центри зайнятості, за що їм окрема велика подяка.

Всіх волонтерів, хто навчається у нас секретам масажу, об’єднує те, що вони мають щире бажання допомогти нашим захисникам у реабілітації. Як саме це зробити із максимальною ефективністю – ми вчимо на наших курсах масажної майстерності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.