«Волинська трагедія як привід посварити українців з поляками»

28 червня 2023, 14:55
Власник сторінки
0
231

Через однозначну підтримку Варшавою Києва у війні з рф,

остання намагається використати невирішені історичні суперечності України та Польщі для погіршення міждержавних відносин.

Йдеться про трагічні події на Волині у середині 40-х років минулого століття. Волинська трагедія – це події польсько-українського конфлікту, який спалахнув під час Другої світової війни.

З метою уникнення міжнаціональних конфліктів польській стороні необхідно утриматися від нерозважливих заяв з приводу минулого, які можуть бути використані рф для загострення польсько-українських відносин. Необхідно повернутися до традиції спільних двосторонніх державних заяв та разом установити єдиний День пам’яті за жертвами польсько-українського конфлікту під час і після Другої світової війни. Необхідно зрозуміти, що Волинська трагедія — це обопільні етнічні чистки українського і польського населення, здійснені Українською повстанською армією та польською армією Крайовою за участю радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

         Українцям і полякам необхідно пам’ятати непросте спільне минуле та будувати європейське майбутнє на основі стратегічного партнерства зокрема, для протистояння спільному ворогу.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.