російський фейк про захоплення Польщею України

14 червня 2023, 11:52
Власник сторінки
0
192

росія продовжує створювати фейки спрямовані на дезінформаційні операції проти України.

В польських праворадикальних Телеграм-каналах зявився сфабрикований документ Міністерства оборони України, за підписом начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шаптали, у якому поширюється фейк про нібито спрощення перетину польсько-українського кордону для польських військових, які хочуть підтримувати Україну. Як заявляє кремлівська пропаганда вказані польські війська будуть використані керівництвом Польщі для захоплення Правобережної України.  

Меседжі про «зазіхання» інших сусідів, у першу чергу Польщі, на українські території, російська пропаганда використовує вже багато років. Проте після початку повномасштабної війни фіксується активізація цього наративу.

Фейки про Польщу — це спроба розладнати відносини України та її союзників, дискредитувати одного з наших партнерів. У взаєминах України й Польщі є свої складні моменти, які стосуються минулого — не вигаданих Росією «територіальних претензій», а подій 1940-х років на Волині, примусового виселення українців тощо. Усі ці проблеми Росія добре знає й роздмухує вже не перший рік, зокрема й у польському інфопросторі.

Хочу нагадати, що Польща є членом ЄС та НАТО, тобто повага до суверенітету іншої країни для неї є непохитною нормою, вона, також чітко усвідомлює, що її безпека і стабільність напряму залежать від перемоги України у цій війні.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.