Російський фейк в польському та українському інформаційному просторі

30 травня 2023, 10:51
Власник сторінки
0
148

«Влада України примусово вилучатиме землю в людей для «польських найманців»,

таку інформацію російські пропагандистські ЗМІ поширили в соціальних мережах, зокрема в Телеграм-каналах України та Польщі. У своїх інформаційних матеріалах російські пропагандисти заявляють, що в Україні нібито планується ухвалити закон (на даний час це законопроект № 8225), який дозволяє владі відчужувати нерухомість – будинки та земельні ділянки. В подальшому, українська влада нібито передаватиме нерухомість «польським найманцям», які воювали у складі Збройних сил України.

За «даними» російських ЗМІ, в Україні з початку бойових дій рф, було вбито близько 1500 громадян Польщі, ще декілька тисяч поранено. У зв’язку із цим, Варшава чекає на «оплату» за свою дружбу проти росії   

Вказане не відповідає дійсності, є черговою брехнею російської пропаганди, яка спростована українською і польською сторонами. Поширюючи цей фейк, пропагандисти рф хочуть спотворити реальність та стимулюють антиукраїнські та антипольські настрої в обох країнах.

Саме тому, дуже важливо, щоб українці та поляки вели боротьбу в інформаційному просторі для протидії фейковим новинам від рф, спрямованих на погіршення українсько-польських відносин.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.