Фейк від білоруської пропаганди: Зеленський пообіцяв віддати Волинь Польщі

23 травня 2023, 11:07
Власник сторінки
0
241

Білоруська пропагандистська машина активно поширює кремлівський фейк

про те, що Президент України нібито пообіцяв Польщі віддати Волинську, Рівненську і Львівську області в обмін на військову техніку, яка необхідна для майбутнього контрнаступу ЗСУ.

Даний вкид, вслід за російською пропагандою опублікували декілька ЗМІ, підконтрольних лукашенківському режимові, зокрема телеканали «Білорусь 1», «ОНТ», інформаційне агентство «БелТА».

Білоруські та російські пропагандисти у своїх матеріалах посилаються на публікацію сумнівного автора у фейковому польському виданні Niezalezny Dziennik Polityczny, який відомий поширенням дезінформації з російськими наративами. Більшість текстів на вказаному сайті просто скопійовані з інших видань, що дозволяє створити видимість реального ЗМІ. Тим часом, оригінальні публікації NDP – це маніпулятивні проросійські новини або відверта вигадка.

   Російські і білоруські ЗМІ, посилаючись на публікації NDP, висвітлюють матеріал, як офіційну позицію Польщі, хоча це  лише вирвані з контексту і суб’єктивні припущення, не підкріплені жодним фактом.

  Інформація про обмін трьох українських областей на польську допомогу не відповідає дійсності. Метою пропагандистів є дискредитація України і Польщі задля припинення військової допомоги та підтримки на міжнародній арені.

Тому завжди необхідно перевіряти інформацію так як російська пропаганда намагається маскуватися, навіть, під іноземні видання для того, щоб ввести читачів в оману та спровокувати польсько-український конфлікт. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.