російський фейк в польському інформаційному просторі

02 травня 2023, 10:31
Власник сторінки
0
159

«Польща нарощує військову міць не для оборони від росії, а для захоплення України»

- таку інформацію в польському та українському інформаційному просторі поширюють різні кремлівської пропагандистські видання, які посилаються на допис у польському виданні Niezalezny Dziennik Polityczny, яке регулярно публікує проросійську дезінформацію щодо України й Польщі.

Російські журналісти поширили вказані матеріали, як журналістське розслідування кореспондента Марека Галася, який стверджує, що на східному кордоні Польщі накопичується іноземна військова техніка, посилюється армія, але не для прямого зіткнення з рф, а для придушення повстань у разі приєднання західних територій України до складу Польщі. Крім того, автор додає, що процес поглинання західних територій України Польщею, був давно спланований і розпочався з перших днів «спецоперації рф»

Вказане не має нічого спільного з реальністю, так само як дане польськомовне Інтернет-видання з незалежними медіа. Мало кому відомо, але факт, що польськомовний портал Niezależny Dziennik Polityczn повністю копіює російські наративи. Портал без згоди авторів розміщує їх статті з інших авторитетних видань та розміщає на власному сайті. Ці статті потрібні для того, щоб «розбавити» пропагандистські матеріали російської дезінформації та створити оманливий вигляд правдивого джерела.

Тому необхідно завжди перевіряти інформацію так як російська пропаганда намагається маскуватися, навіть, під іноземні видання для того, щоб ввести читачів в оману та спровокувати польсько-український конфлікт. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.