російський фейк про мобілізацію в Польщі

19 квітня 2023, 15:06
Власник сторінки
0
92

Від сьогодні в Польщі почали вручати повістки.

Таким чином Міноборони Польщі хоче перевірити хто придатний до військової служби. Набір на військову службу в Польщі триватиме до 21.07.2023 та охопить 230 тис. поляків.

Не дивно, що вказана подія не залишалася не поміченою у російських пропагандистських ЗМІ та була використана ними для створення чергового фейку, який на їхню думку повинен погіршити українсько-польські відносини.

Кремлівські пропагандистські ЗМІ почали публікувати інформацію, що нібито таким чином Польща хоче зміцнити власні збройні сили напередодні анексії Західної України (згідно інформації російської розвідки вторгнення заплановане на травень 2023).

Інша частина російських ЗМІ «інформувала» громадськість, що у відповідь українські дипустанови в Польщі розпочали видавати повістки українцям в мм.Познань та Тарнув. Вказане не відповідає дійсності, оскільки відповідно до українського законодавства вітчизняні дипустанови за кордоном повинні вести військовий облік, проте вони не вручають повісток.

Усі російські фейки в Польщі та Україні мають ключевий напрямок —стимулювання антиукраїнських та антипольських настроїв в обох країнах. Саме тому, вказані фейки активно поширюються польськими праворадикальними структурами в мережі Інтернет, в т.ч. в середовищі представників польської меншини в Україні. Тому, дуже важливо, щоб українці та поляки спільно вели боротьбу в інформаційному просторі з фейковими новинам рф та могли відрізнити їх від правди.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.