Гра в дурня

07 квітня 2023, 16:49
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
17
Гра в дурня

Влада навчилася досить успішно грати в дурня із суспільством

Дуже багато хто вміє грати в цю гру з дитинства. А до зрілості набивають руку. Запам'ятовують карти, вміють перекручувати їх, шахраювати.

Грають зазвичай три-чотири особи. Але можна до шести. Хтось один залишається у дурнях. Неможливо, щоб із чотирьох троє залишилися в дурнях. Або із шести п'ять.

Але мені іноді здається, що наша влада, будь-яка на будь-якому етапі, навчилася досить успішно грати в дурня із суспільством. Коли виграє кілька людей, а в дурнях залишається величезна кількість людей.

Важко пояснити деякі безглузді дії. Ми вже обговорювали штучно створені проблеми з ліками. І закриття неугодних комусь розважальних телеканалів. І багато інших незрозумілих рішень, які суспільству важко зрозуміти.

Великим тренувальним полігоном для цієї гри є наша шанована (або нешанована) Верховна Рада. Приходить до влади велика група людей. Усі розумники. Потім хтось із них показує, що не дуже й розумник. Ну його відразу списують у дурні. А він ще починає кидатися на кривдників! Ні, все, дурень так дурень. Ату його!

А згодом нові вибори. Добре, що в нас демократична країна, і є вибори. Але приходять нові розумники. І ми дізнаємося, що до цього при владі були дурні. І це все повторюється із завидною сталістю.

Чому я зараз про це? У мене, як і у нашого суспільства, немає сумнівів у нашій перемозі у цій війні, розв'язаній проти українців. Хоча я думаю, що це не лише сусідня, колишня братня країна, а й радянська суть минулого чіпляється за життя. Але здолаємо, переможемо. А ось далі що?

Як оптиміст за своєю сутністю, я сподіваюся на небувале зростання економіки. Як «інформований оптиміст», яких називають песимістами, я все більше слухаю знайомих і думаю: а хто все це робитиме? Чи під чиїм керівництвом? Чергових розумників, які потім запросто можуть виявитися дурнями?

Спадкоємності елементарних навичок у розумників немає. Що ними робиться у цьому випадку? Створюється все більше заборон. Покупки ліків. Вибору телеканалів із кінофільмами. Дедалі більше заборон замість руху вперед.

Це означає, що хтось незабаром знову залишиться в дурнях. У великій кількості.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.