Скоротим! Зменшим! Звільним!

01 квітня 2023, 14:36
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
22
Скоротим! Зменшим! Звільним!

Життя таке що не перестаєш дивуватися

Життя таке що не перестаєш дивуватися. Цей літературний афоризм мені кожен день йде на ум, коли я читаю пости у Фейсбуці чи дивлюсь ролики у Тік Тоці.

Скоротимо число депутатів Верховної Ради до 100! Зменшимо зарплату суддям до рівня прожиткового мінімуму! Усіх корупціонерів звільнимо з посад! Та інше.

Ні, я не проти, я згоден. Але кожен «гасломет» повинен зрозуміти, що заклики до збору підписів за ці гасла, до реальних підсумків не тільки не приведе, а й не може привести.

Кожен громадянин бажає жити в чудовій країні, де панує справедливість. Але все це повинно базуватися на ЗАКОНАХ як правилах поведінки, а не якихось абстрактних гаслах і текстах. Не можна встановити справедливість несправедливими способами.

Закони приймають депутати, котрих закликають скоротити. Отже рішення, щодо їх скорочення, повинні прийняти вони самі. Приймуть?

Ось по телебаченню йде програма, в якій «розносять» одного з заступників голови офісу Президента. Керує силовим блоком. Ну зрозуміло, що суддями у тому числі. Хто там галасує про зниження їм зарплати?

А медичну реформу хто робив? Медики? І так в кожному питанні.

Що зробив керівник Сінгапуру Лі Куан Ю в першу чергу? Посадив у в’язницю кількох своїх друзів. Бо попереджав, що красти не можна. А крали й далі. Нашому Президенту дуже тяжко. Стільки на нього впало. Ковід, війна. Но головна війна для глави держави буде зі своїм оточенням. Поки не прибере від себе корупційне оточення - не буде в країні ніяких реальних реформ. Залишаться тільки гасла.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.