Телефонні шахраї за 15 грн. на місяць

28 березня 2023, 12:54
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
18
Телефонні шахраї за 15 грн. на місяць

Навіщо Vodafon зайвий головний біль через проблеми громадян

Нещодавно ми з вами обговорювали питання – . Ну і як казав один діяч "ніколи в житті не було і ось знову".

Щодня мені на номер вказаного оператора йде нав'язлива пропозиція підключити послугу попередження від дзвінків із номерів, які можуть бути шахрайськими. Усього за 15 грн. на місяць обіцяють повідомити, що номер, з якого вам йде дзвінок, може виявитися для вас небезпечним. Надурити з нього можуть. Гроші виманити.

У мене відразу запитання: а оператор Vodafon шахрайські номери, звідки знає? Всі відразу. І готовий за 15 грн. вас уберегти від небезпеки. Має списки цих шахраїв?

Потрібно розкрити один важливий нюанс. Кожен телефонний термінал має власний оригінальний номер IMEI. Без нього телефонні пристрої не можна випускати. За кожен присвоєний номер виробник сплачує мережам, і ця плата входить у вартість апарату. Хоча були випадки, коли в Індії випускалися кількох тисяч пристроїв з однаковим IMEI. Але штрафні санкції для виробника набагато перекривали його прибуток від таких операцій.

Всі повинні знати, що мобільний оператор по цьому «унікальному номеру» може заблокувати БУДЬ-ЯКИЙ ТЕЛЕФОН, якщо вважатиме це за потрібне. Спливає старе питання: втрачає всякий сенс крадіжка мобільних телефонів, якщо потерпілий поскаржиться у відповідний орган, і вкрадений телефон одразу заблокують. До речі, у структурах спецзв'язку та органах МВС є спеціальні підрозділи, які крім прослуховування можуть визначити точні координати знаходження телефону в даний момент.

Але скільки разів органи МВС не порушували це питання, мобільні оператори його відкидали з порога. Навіщо їм зайвий головний біль через проблеми громадян! Натомість, зараз пропонують нам навіть не відключати шахраїв, а милостиво повідомляти за 15 грн. на місяць, що абонент може виявитися мисливцем за вашим гаманцем.

Ось так. Могли б повністю нейтралізувати крадіжки телефонів. Не хочуть. Натомість попередять про дзвінки, мабуть добре знайомих їм шахраїв. Усього за додаткові 15 грн. на місяць.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.