Чому українці гарантовано житимуть краще за росіян

24 березня 2023, 16:53
Власник сторінки
народний депутат України
0
181

Українці гарантовано житимуть краще за росіян. Одна з основних причин - ми не боїмося брати на себе відповідальність за власне життя, безпеку та комфорт. Не чекаємо манни небесної.

Важливо, що попри усі трагедії та труднощі, попри щоденні перепони, є люди, які переймаються питаннями соціального захисту та дбають про поліпшення життя громад.

Днями я мала честь взяти участь у фінальній конференції проєкту "Добрі сусіди - одна країна". Проєкту про навчання для ОСББ та ОМС.

Фахівці цього проєкту надають українцям енергоефективні поради, які сьогодні актуальні, як ніколи раніше. Адже ми пережили найскладнішу зиму в новітній історії України. З десятками ракетних атак та загроз від дронів-камікадзе. Ми ризикували замерзнути без тепла та світла. Проте вистояли.

Попереду – не менш важкі випробування. Для відновлення повноцінної роботи енергосистеми потрібен час і десятки мільярдів доларів. На жаль, війна в Україні триває, а ворог продовжує прагнути зруйнувати наші енергетичні об’єкти. І в цих умовах дуже важлива підтримка споживачів, заради тепла та світла у домівках яких і працюють наші енергетики. Економити ресурси і сплачувати за них - це те, що може зробити кожен із нас. Тому переконана, що проєкт «Добрі сусіди – одна країна» - на часі. Особливо, коли до цього залучають молодь.

З 2012 року разом із Інститутом місцевого розвитку формували проєкт «Енергоефективні школи». За ці роки учасниками проєкту стали 2695 закладів загальної середньої освіти, де майже 43 тисяч учнів за допомогою Платформи дистанційного навчання набули компетентності з енергоефективності, енергозбереження, управління житлом. А в учнів є батьки, друзі, сусіди, найближче оточення, серед якого вони популяризують ідеї енергозбереження та ощадливого ставлення до енергоресурсів.

У проєкті «Добрі сусіди - одна країна» навіть в умовах війни на Платформі дистанційного навчання «Енергоефективні школи» проходять навчання з енергоефективності та житлово-комунального управління понад 2 тисяч учнів 73 закладів освіти із Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Харківської та Херсонської областей. Діти також беруть участь в екологічних, соціальних та патріотичних ініціативах, щоб через самовіддачу, гарні вчинки, взаємодопомогу, разом із дорослими, наближати нашу перемогу.

Я щиро радію, що попри війну ми маємо настільки актуальні і яскраві ініціативи. Це неабияк надихає.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.