російські фейки в інформаційному просторі Польщі

13 березня 2023, 14:24
Власник сторінки
0
137

путінські пропагандисти продовжують поширювати фейки щодо Польщі та України,

намагаючись таким чином внести міждержавну ворожнечу.  

Нещодавно пропагандисти рф опублікували у соціальних мережах фейкову мапу, яка імітує прогноз погоди на польському телеканалі Telewizja Polska, зобразивши, що Польща «закінчується» під Києвом, що нібито вказує на територіальні претензії до України. Представляючи фальшиву карту Польщі, російські пропагандистські ЗМІ повторили свій традиційний фейк щодо нібито "зазіхань" Варшави на території України та військової загрози з боку Польщі, яка, має план прямої участі у українсько-російській війні.

Варто нагадатищо уряди Польщі та України неодноразово попереджали про пропагандистські наративи рф щодо нібито "бажання" Варшави "окупувати західні області України" і спростовували їх. І у Варшаві, і Києві наголошували, що подібні фейки є частиною російської пропаганди та дезінформації.

Тому необхідно завжди перевіряти інформацію та довіряти лише перевіреним джерелам. російська пропаганда намагається маскуватися, навіть, під іноземні видання для того, щоб ввести читачів в оману та спровокувати польсько-український конфлікт. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.