російський фейк в польському інформаційному просторі

24 лютого 2023, 14:30
Власник сторінки
0
137

«Варшава готує «визвольний марш» на Київ»

- таку інформацію в польському та українському інформаційному просторі поширюють різні кремлівської пропагандистські видання, які посилаються на допис у польському виданні Niezalezny Dziennik Polityczny.

Вказане не має нічого спільного з реальністю, так само як дане польськомовне Інтернет-видання з незалежними медіа. Мало кому відомо, але факт, що польськомовний портал Niezależny Dziennik Polityczn повністю копіює російські наративи. Портал без згоди авторів розміщує їх статті з інших авторитетних видань та розміщає на власному сайті. Ці статті потрібні для того, щоб «розбавити» власні пропагандистські статті російської дезінформації та створити оманливий вигляд правдивого джерела.

Насправді, головного редактора NDP Адама Камінського, як і журналістів Войцеха Брожека, Ханни Крамер не існує, а їх акаунти в соціальних мережах використовують фотографії людей з зовсім інших країн і професій, а посилання на їх матеріали можна знайти лише на російських пропагандистських ресурсх. На сторінках пропагандистських видань під цими іменами публікують виключно новини націлені на дискредитацію української влади без будь-яких аргументованих доказів.

Тому необхідно завжди перевіряти інформацію та довіряти лише перевіреним джерелам. російська пропаганда намагається маскуватися, навіть, під іноземні видання для того, щоб ввести читачів в оману та спровокувати польсько-український конфлікт. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.