російська риторика в польському інформаційному просторі

20 лютого 2023, 12:40
Власник сторінки
0
116

Мініпулятивний антивоєнний меседж, який просувається кремлем, стає дедалі гучнішим та помітнішим в Європі.

В Польші він активно поширюється прихильниками путіна та симпатиками росії, які просувають ідеї пацифізму та необхідності припинити підтримувати Україну у війні з рф.

Представники т.зв. «Польського антивоєнного руху» в інформаційному просторі Польщі поширюють маніпулятивні твердження спрямовані на переконання поляків в необхідності закінчення війни – навіть ціною відмови України від своїх територій.

Активізація діяльності «Польського антивоєнного руху» збігається зі зміною гасел, які просуває російська пропаганда на Заході. Вказаний наратив має на меті переконати союзників України, що відмова від підтримки Києва в інтересах усіх, адже продовження допомоги лише розпалює війну НАТО-росія та може втягнути Польщу в повномасштабні бойові дії.

Просування пацифістських гасел з подачі рф в польському суспільстві є частиною ширшого напряму діяльності на міжнародній арені, меседж якого вигідний для російської пропаганди.

Вказані ідеї, після їх висвітлення в польському інформаційному сегменті, поширюються пропагандистськими ЗМІ рф та спрямовані на розпалювання українсько-польського протистояння та полегшують росії досягати свої цілі у цій війні.

Українцям і полякам необхідно пам’ятати, що позиція представників т.зв. «Польського антивоєнного руху» не відображає дійсні настрої суспільства та офіційну позицію Польщі стосовно політичної та військової допомоги Україні.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.