Кампанія російських фейків проти українців в Польщі

10 лютого 2023, 16:17
Власник сторінки
0
15

Рашисти продовжують вигадувати різні фейки про Україну та Польщу,

намагаючись посварити два народи та викликати ворожість європейців до українців.

З лютого 2023 у Польщі проросійські сили запустили компанію дезінформації щодо українських біженців шляхом поширення неправдивої інформації. Зокрема, фіксуються випадки потрапляння листів на електронну пошту поляків, а також листівки, розклеєні на вулицях польських міст, згідно з якими Департамент міжнародних справ та міграції МВС та Управління у справах іноземців Республіки Польща нібито збирають інформацію про українських біженців, які мешкають у Польщі для проведення мобілізації і відправки їх на війну в Україну.

Подібні інформаційні акції рф проходять також і в інших європейських країнах та розраховані на те, щоб  спровокувати ворожнечу між українцями та мешканцями країн, де вони наразі проживають.

Програш рф на військових фронтах, спонукає роспропаганду запускати безліч фейків про українських біженців, щоб налаштувати проти них європейців. Саме тому, необхідно уважно ставитися до будь-якої новини та дотримуватися інформаційної гігієни, щоб не стати жертвою російського фейку.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.