Російська пропаганда з уст колишнього керівника МЗС Польщі

31 січня 2023, 10:36
Власник сторінки
0
137

Нещодавно колишній польський дипломат Радослав Сікорський заявив,

що ймовірно, Уряд Республіки Польща вагався з приводу своєї позиції та не виключав сценарій розділу української держави в перші десять днів вторгнення рф, коли було ще незрозуміло, чи вистоїть Україна.

Вказана заява Р.Сікорського спричинила скандал в польському політикумі. На його заяву вже відреагував чинний глава польського уряду Матеуш Моравецький. У своєму Twitter чиновник розкритикував Сікорського й закликав його забрати свої "ганебні" заяви назад. Також, до критики Сікорського приєднався речник польського уряду Петро Мюллер, який нагадав Р.Сікорському, що очолюване ним МЗС було орієнтоване на перезавантаження відносин з РФ та проводило зустрічі з путіним в москві.

Хочу нагадати, що російська пропаганда від початку повномасштабної війни проти України постійно поширювала фейки про те, що Польща може "захопити західну частину України". Цей наратив поширювали також путін та його поплічники. 

Насправді Польща активно підтримує Україну від перших днів війни та передає нашій державі озброєння, зокрема гаубиці та бронетехніку. Саме Польща активно виступила за те, щоб передати ЗСУ німецькі танки. 

Росія систематично намагається посварити найближчих сусідів та партнерів, тому постійно просуває фейки про Польщу та її відносини з Україною. Саме тому, дуже важливо, щоб українці та поляки вели боротьбу в інформаційному просторі для протидії фейковим новинам від рф та її посіпак, спрямованих на погіршення українсько-польських відносин.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.