Ракети фейків у Польщі

22 листопада 2022, 10:07
Власник сторінки
0
131

Після інциденту з ракетами в Польщі росіяни не лише організували потужну інформкампанію щодо звинувачень України, а й створили низку фейків, які активно поширювали у мережі.

Так, українців звинуватили в тому, що це ми влаштували «ракетний обстріл», аби... зірвати зернову угоду. Ще одним сюрпризом стала поява фейкової сторінки голови Люблінської міськради, на якій він нібито звинуватив Україну в провокації та навмисному обстрілі польської території.

Вказана інформація активно поширювалася у російських телеграм каналах та ЗМІ (ТГ-канали Я в курсеСМОТРИУкраина.руR/Uвидання NewsFrontКраснаяВеснаАргументы и ФактыЦарьград тощо).

Зазначена інформація не відповідає дійсності, оскільки, міський голова Любліна Я.Пакула не причетний до створення зазначеного посту, а фейсбук-сторінка, на якій оприлюднено цей пост, створена 16 листопада 2022 року. Тобто наступного дня після падіння ракети. Що більше – усі дописи, розміщені на ній, також були оприлюднені саме 16 листопада, хоча дати в них змінили на попередні.

Польським медіа Ярослав Пакула сказав, що на сторінці зазначені його ім’я, прізвище і фото, але сама сторінка – не його. І що він контактує з поліцією, і зробить усе, щоби зловмисників, які це зробили, було покарано.

Хочеться нагадати, що раніше російські пропагандисти неодноразово використовували підроблені сторінки політиків чи медіа задля поширення фейків. Росія також намагається посварити найближчих сусідів та партнерів, тому постійно просуває фейки про Польщу та її відносини з Україною. Саме тому, дуже важливо, щоб українці та поляки вели боротьбу в інформаційному просторі для протидії фейковим новинам від рф спрямованих на погіршення українсько-польських відносин.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Польща
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.