Визнання росії країною-спонсором тероризму

11 жовтня 2022, 12:01
Власник сторінки
Журналист
0
1141
Визнання росії країною-спонсором тероризму

Визнання росії спонсором тероризму спричинить символічні, фінансові, дипломатичні, санкційні та судово-юридичні наслідки для москви.

Вкотре весь світ побачив жорстоке обличчя країни-терориста, яка вбиває українців, тому у зв’язку з останніми терористичними актами, які здійснила російська федерація проти українських енергетичних об’єктів, знову постає питання про визнання росії країною-спонсором тероризму - оскільки статусу країни-терориста міжнародна дипломатія не передбачає.

Статус країни-спонсора тероризму означає, що країна на офіційному рівні визнана такою, що підтримує терористичні угруповання, фінансує, здійснює та допомагає здійснювати терористичні акти. Вже 8 років росія підходить під опис держави, яка здійснює всі ці дії.

Визнання росії спонсором тероризму спричинить символічні, фінансові, дипломатичні, санкційні та судово-юридичні наслідки для москви.

Первинні санкції заборонять участь резидентів США у будь-яких торгово-фінансових операціях із росією; також будуть заблоковані рахунки та майно всіх російських офіційних установ. Вторинні санкції США торкнуться тих, хто намагатиметься торгувати з росією всупереч забороні США. Також росія потрапить до «чорного списку» американського FATF, що призведе до блокування її рахунків і транзакцій у країнах усього світу, включаючи лояльний до росії Китай - якщо Пекін не хоче потрапити під вторинні санкції.

Фінансові наслідки - блокування активів та власності як російських приватних організацій, так і державних установ, а також перших осіб держави.

Судово-юридичні наслідки: з російських активів та рахунків, що блокуються, знімається юрисдикційний імунітет – щоправда, лише для громадян США. Тобто будь-який американець може подати на росію до суду, виграти справу та отримати компенсацію за рахунок заморожених російських державних активів.

Скільки ще треба знищити житлових будинків, лікарень, дитячих майданчиків, забрати життя мирних людей, щоб визнати росію країною-терористом, країною-спонсором тероризму? Ліпше за всіх це може зробити США, у них значно більше можливостей змусити росію страждати та змусити інші країни світу до виконання санкцій.

При визнанні росії спонсором тероризму теоретично всі постраждалі від її дій зможуть подавати до суду на росію та вигравати справи. Компенсації таким людям платитимуться за рахунок російських активів, на які претендує Україна. Тому перед визнанням росії спонсором тероризму російські активи мають бути виведені з-під сфери дії режиму визнання.

Щодня російсько-окупаційні війська скоюють нові військові злочини на території України. Українське суспільство та влада закликають партнерів визнати терористичні дії росії офіційно — закріпивши за нею статус держави-спонсора тероризму.

У Конгрес США в неділю, 9 жовтня, внесли законопроекти про визнання росії державою-спонсором тероризму.

Про це повідомив старший радник Конгресу Пола Массаро у Twitter.

Справа в тому, що росія – надто велика, до того ж ще й ядерна країна. Визнання її спонсором тероризму може мати різні, зокрема сумні наслідки - наприклад, ядерна війна.

Цього побоюються в Держдепартаменті, тому зберігають визнання Росії терористичним спонсором на випадок, якщо взагалі жодних варіантів вплинути на неї не залишається.

Від учора на Україну було випущено 84 російські ракети, 43 з них збиті. Із 24 російських безпілотників 13 збито. І навіть після цього кожні 10 хвилин отримувались повідомлення про збиття іранських «шахідів».

Наразі, Україну неможливо залякати, це тільки об’єднує та робить її сильніше. В свою чергу, Президент України Володимир Зеленський провів продуктивну розмову з Президентом США Джо Байденом про постачання систем протиповітряної оборони.

«ППО нині – пріоритет № 1 у нашій оборонній співпраці. Також потребуємо лідерства для жорсткої позиції G7 та підтримки нашої резолюції ГА ООН", - написав Зеленський у

До цього Байден зробив офіційну заяву щодо масованих ракетних обстрілів України росією, яку опублікували на Білого дому. Він наголосив на тому, що напад росіян спричинив вбивство мирних жителів та знищення саме невійськових об'єктів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Росія,тероризм,Україна,війна,санкції,агресія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.