РФ втратила в Україні багато танків через їх низький рівень динамічного захисту

18 серпня 2022, 17:13
Власник сторінки
Журналист
0
528
РФ втратила в Україні багато танків через їх низький рівень динамічного захисту

російським танковим екіпажам не вистачає знань і навичок

Російська армія втратила велику кількість танків у війні з Україною через те, що вони мають низький рівень динамічного захисту.

Про це повідомляє у Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазвичай у контейнерах, які навішуються на танки зовсім немає вибухівки, яка виконує роль захисту від кумулятивної воронки шляхом вибуху в протилежний бік від броні. 

Великі втрати російських основних бойових танків в Україні, пов’язані з тим, що не був встановлений та належним чином застосований відповідний динамічний захист броні, який був розкрадений зі складів за сприяння вищого командування ЗС РФ.

При правильному використанні динамічний захист знижує ефективність вхідних снарядів до того, як вони влучать у танк, однак, російські сили не змінили свою звичку невдало використовувати цей захист, який бере свій початок з часів Першої чеченської війни 1994 року.

Багатьом російським танковим екіпажам не вистачає знань і навичок підтримувати динамічний захист, що призводить до поганої підгонки вибухових елементів або до її повної відмови, а в результаті знищення вартісної техніки.

Нагадаємо, з 24 лютого по 17 серпня російська армія втратила на війні з Україною 1886 танків, здебільшого ураження техніки завдавались протитанковими засобами, які були здатні зупинити динамічний захист, але він не був належним чином оснащений.

Вказана ситуація говорить про глибоку кризу в російській армії, яка зумовлена розкраданням матеріально-технічних цінностей командним складом та фактично зупинення тилового постачання у війська необхідних компонентів для захисту бронетехніки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Росія,танки,Україна,війна,армія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.