Приголомшливо високий рівень втрат росіян в Україні

17 серпня 2022, 10:36
Власник сторінки
Журналист
0
758
Приголомшливо високий рівень втрат росіян в Україні

Велика кількість жертв для Росії означає повільніший прогрес

За словами військових експертів, кількість загиблих і поранених гальмує прогрес Росії на сході України, оскільки на півдні посилюються бойові дії.

Приголомшливо високий рівень втрат росіян в Україні означає, що Путін може не досягти однієї зі своїх ключових військових цілей - захоплення всього східного регіону країни цього року, кажуть чиновники в адміністрації Байдена та військові експерти.

Перед вторгненням в Україну в лютому російська армія мала близько 900 тис. військовослужбовців. Лише за один квартал «спецоперації» економіка Росії повернулася до показників чотирирічної давності. Ця «спецоперація» стала причиною одного з найтриваліших спадів в історії РФ. ВВП скоротився. Крім того, антиросійські санкції порушили торгівлю, на 20% знизився попит громадян на непродовольчі товари, це приклад того, що росіяни почали економити на всьому.

В Україні гинуть російські військові, жінки залишають країну, мабуть скоро нікому буде все це купувати, а відповідно підтримувати економіку. То на що  націлена ця «спецоперація»? Цей бардак лише змушує Росію виживати. Приблизно місяць-два і країна повністю буде ізольована від усього світу. Невже про таке життя вони мріяли?

Російський уряд класифікує загибель військових як державну таємницю, а про загиблих у війні рідко згадують на державному телебаченні. Востаннє Росія оприлюднила офіційну цифру в березні, коли заявила, що під час війни загинув 1351 російський солдат. У той час американські чиновники оцінювали, що їх кількість наближалася до 5000. І це було у березні місяці, а на сьогоднішній день, ліквідовано 44 100 особового складу РФ та ще тисячі одиниць військової техніки.

В результаті цього, підвищили вік для набору в Росії та зробили все можливе, щоб залучити якомога більше добровольців. Путін поповнює свої ряди колишніми солдатами, навіть ув’язненими, але бойова ефективність прибулих досить низька. Про це повідомив журналістам минулого місяця директор програми міжнародної безпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень Сет Г. Джонс.

​​Росія вже залучила до війни майже 85% своєї армії, залучивши війська з далекого сходу країни та збираючи їх по всьому світу.

Представники Пентагону кажуть, що російським підрозділам стає дедалі важче чинити натиск, оскільки вони несуть високі втрати. В свою чергу, українські військові успішно продовжують знижувати бойовий потенціал окупаційного війська Росії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Росія,Україна,економіка,Путін,війна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.