Воскрес Христос – воскреснемо і ми!

24 квітня 2022, 15:01
Власник сторінки
0
15738
Воскрес Христос – воскреснемо і ми!

Смерть відтепер не є кінцевою точкою, яка перериває існування людини, а значить за її порогом є не менш реальне буття, ніж те, в якому ми живемо зараз.


Воскресіння Іісуса Христа – найважливіша подія в історії людства. Воскреслий Господь метафізично перемагає зло та смерть, і відкриває двері вічності для кожного, хто вірує в Нього. Воскресіння повністю змінило і ту реальність, яку ми називаємо фізичною. Адже смерть відтепер не є кінцевою точкою, яка перериває існування людини, а значить за її порогом є не менш реальне буття, ніж те, в якому ми живемо зараз. 

З іншого боку, Воскресіння Христа вплинуло фактично на все, чого торкаються руки людини. Культура Європи, а значить, і культура цивілізованого світу (живопис, архітектура, музика, література) була сформована під впливом того факту, що Христос переміг смерть. Велич середньовічних храмів, краса художніх творів епохи Відродження та неймовірна небесна гармонія музики Баха і Моцарта вказують на те, що смерті більше дійсно не існує. Переосмислюючи події, які мали місце 20 століть назад, коли учні не знайшли в гробі свого Учителя, людина створила такі культурні шедеври, які буквально розривають тканину часу, і вже тут на землі свідчать про вічність.

Протягом усієї своєї історії людина прагнула здолати свого найголовнішого ворога – смерть. Прагне вона цього і сьогодні. Ми не хочемо помирати. І хтось, реалізуючи своє бажання жити якнайдовше, шукає медичних способів продовжити своє життя, а хтось прекрасно розуміє, що смерть тіла не є фінішом, а тільки початком. Саме через цю призму смерті, як початку чогось більшого за земне буття, ми маємо розглядати своє життя. Всі наші вчинки, слова і навіть думки повинні завжди оцінюватися з точки зору відповіді на питання: «а що далі? де буду я після того, як помру?» 

Можна впевнено сказати, що якби ці питання ставили перед собою всі ми, то зла в світі було б значно менше. Тому що воно, зазвичай, з’являється від відчуття безкарності – як тут на землі, так і там за гробом. Однак, суд обов’язково буде. І цей суд – не ілюзія, а перспектива, яка стала реальністю саме через Воскресіння Христа.

Разом з тим, Воскреслий Господь, Який восстав із мертвих, дає надію і нам, що все зло, яке існує в світі, яке сьогодні є на нашій землі, рано чи пізно буде переможене. Інакше і бути не може. Адже, якщо Воскрес Христос, то воскреснемо і ми!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.