Човникова дипломатія для України

30 січня 2022, 12:10
Власник сторінки
Политический и экономический эксперт
0
56
Човникова дипломатія для України

Та завзятість, з якою сильні світу цього намагаються дотиснути українське питання, просто вражає.

 

Та завзятість, з якою сильні світу цього намагаються дотиснути українське питання, просто вражає. Більш ніж переконаний, що цей трек увійде в історію, як новий виток холодної війни нащадків Радянського Союзу в особі Путіна зі США та їх союзниками. І в цій історії ми будемо просто пішаком, яким рухають вправними руками дипломатичних місій аби ми врешті решт зголосилися на виконання Мінських угод.

 

Чергова така місія відбудеться вже наступного тижня. До нас приїде цілий Боріс Джонсон. Джонсон доволі неординарна особистість, палкий фанат Вінстона Черчиля, написав цілу книгу про нього, де власне розкрив не лише Черчиля, а й себе також.

 

Мета візиту благородна й гарна - прискорити дипломатичні зусилля і посилити стримування, щоб уникнути кровопролиття в Європі.

 

З такою самою місією у нас вже побували чимало дипломатів різного рангу та вагової політичної категорії зі США, Німеччини, Франції, Європарламенту та Єврокомісії, проведено чимало телефонних перегорів на рівні президентів. Планується ще візит Ердогана. І це точно не все.

 

Західні партнери з небувалою активністю почали поставляти зброю в Україну (нехай і тактичну, та все ж). Правда умови постачання її не розголошуються. Не виключаю, що коли увесь це кіпіш завершиться ми будемо вивозити її в зворотному напрямку або заплатимо наданими нашими партнерами кредитами, та ще й з відсотками.

 

І тут ще й посланник Королеви Єлизавети. God, save the Queen! – кажуть британці! Але також не всі.

 

І нібито був готовий завершити написання матеріалу але новини просто летять на хвилях човникової дипломатії. Тієї самої, як започаткував у 1974 році свого часу ще Генрі Кіссинджер. Будучи не тільки видатним державним діячем, а й досвідченим, талановитим дипломатом, він став посередником між Ізраїлем та арабськими країнами та фактично стабілізував загрозу війни на Близькосу сході.

 

Нині, велика гра довкола можливої великої війни в Україні, потребує великих рішень і мегаохвату (maxi engagement). До нас, окрім Боріса Джонсона, наступного тижня іде ще й прем’єр Польщі  Матеуш Моравецький.

 

Напередодні в Польщі пройшло засідання Ради національної безпеки, в ході якого обговорювалася загроза вторгнення Росії в Україну. До цього Варшава звернулася до НАТО і Євросоюзу з проханням надати підтримку Києву.

 

Що стосується України, то ціна нашого миру - виконання Мінських угод, що стане для Зеленського політичною смертю, а для України - підривом її суверенітету.

 

P.S. І не забуваймо, на горизонті ще й Ердоган.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.