Суворий січень

27 січня 2022, 10:18
Власник сторінки
журналист, блогер, вивисектор
0
11949
Денис Безлюдько, журналіст, блогер, вівісектор

“Окупаційний” уряд Мураєва, нова хвиля коронавірусу та можливе примирення Зеленського з Ахметовим.

Британська та американські розвідки “потішили” повідомленням, що Росія має намір створити в Україні “маріонеткову” владу в рамках можливого вторгнення. В якості потенційного лідера підконтрольної Кремлю влади, за їхніми даними, розглядають колишнього народного депутата Євгена Мураєва. Уряд йому теж підібрали до пари: Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович та Микола Азаров. Дивно, що за “легітимного” не згадали. Мураєв та Росія, природно, усю цю політконструкцію заперечують. Офіційної реакції з боку української влади ще не було. Але, судячи з того, що глава окупаційного уряду регулярно пише пости у Facebook, його ще не запакували.

Загалом, якось святкове розслаблення впливає на заяви сильних світу цього. Президент США Джо Байден доволі дивно висловився з приводу України, сказавши, що на незначну агресію з боку РФ Штати не реагуватимуть. Тільки на повномасштабну. Згодом чиновники його адміністрації кинулися виправляти шефа — запевнили, що будь-яка агресія нарветься на санкції. Але момент було втрачено, і кількість трактувань спічу зашкалила. Президент Володимир Зеленський нагадав колезі, що незначних агресій не буває. Але буквально через пару днів уже сам необережно згадав про можливу окупацію Харкова, чим теж наробив шереху.

Згодом довелося заспокоювати народ окремим виступом. Ситуація насправді доволі гостра. Держдепартамент США навіть розпочав евакуацію з України сімей дипломатів та всіх бажаючих громадян США.

МОЗ офіційно оголосило (втім, як завжди, із запізненням) про початок чергового сплеску пандемії коронавірусу в Україні. Захворюваність вже вискочила за психологічний поріг у 20 тис. хворих на добу. Це максимум з листопада 2020 року. Підступність нового штаму ще в тому, що він чіпляється значно активніше, ніж попередники. Епіцентр спалаху — західна Україна. Івано-Франківська область вже знову почервоніла. Помаранчевих областей уже дев’ять. Києву — приготуватись, так розумію.

Влада продовжує дивувати у справі про держзраду Петра Порошенка. Дали спокійно покрасуватися у Жулянах перед прихильниками, переможно приїхати до Печерського суду та організувати під ним шоу на три дні. В результаті суддя після добової перерви вирішив відпустити Порошенка без застави та електронного браслета. Виключно під особисті зобов'язання. Рішенням залишилися незадоволені геть усі. Порошенко збирається через апеляцію вибороти собі можливість виїжджати з країни. ОГПУ вже подало апеляцію — вимагає домашній арешт та 1 млрд грн застави.

Державне підприємство Гарантований покупець сплатило компанії Ріната Ахметова ДТЕК ВІЕ 2,7 млрд грн за боргами зеленого тарифу. Це добрий перший крок з боку ОП у розрулюванні конфлікту з бізнесменом. Злі язики кажуть, що Рінату Леонідовичу наші західні партнери наполегливо порадили сховати прапори та знизити градус протистояння з президентом. Подивимося, як буде далі. Ще закон про олігархів є, з якого, власне, все й почалося. Якщо таки помиряться, то заплаче десь Дмитро Разумков. Цінність його як опозиційного політика різко впаде.

В Україні може стати на одну православну церкву більше. Колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся з позовом до Окружного адміністративного суду Києва. Він намагається скасувати ліквідацію цієї церкви. Суд поки що не взяв позов до розгляду. Так, дивишся, і Українська автокефальна православна спробує реінкарнуватися. Головне, щоби парафіян на всіх вистачило.

Якщо НАТО не йде в Україну, то українці самі притягнуть НАТО — чому б ні? Українці влаштували цілий флешмоб із затягування блоку в українські степи. Спочатку мешканець Харківської області Олег Марченко написав листа генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу і запропонував Північноатлантичному альянсу розмістити на своїй земельній ділянці площею 8,13 га військову базу. Безоплатно, тобто задарма. Після цього вже власник землі на Одещині виступив з аналогічною пропозицією. Столтенберг поки що нічого не відповів. Мабуть, землю спершу подивитися хоче.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
СПЕЦТЕМА: Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.