Яким принципам навчає римсько-католицький священик Вальдемар Павелець

16 грудня 2021, 18:16
Власник сторінки
0
138

молодь парафії Хреста Царя Всесвіту в Києві

Нещодавно до мене звернулися представники римсько-католицької громади м. Києва з проханням висвітлити ситуацію, що склалася в парафії Хреста Царя Всесвіту Римсько-католицької церкви, де душпасторську діяльність здійснює польський священик Вальдемар Павелець, який втік до столиці з м.Житомира через низку скандалів.

Коротко про священицький шлях вказаного польського священика. Зазначений священик РКЦ був переведений до м.Житомира після гучних скандалів в смт. Довбиш Баранівського району Житомирської області, які пов’язані з сексуальними втіхами священиків Санктуарію, де В.Павелець був настоятелем. Замість відкликання з ганьбою зазначеного священика в Польщу, керівництво ордену паллотинів вирішило направити його в одну з найбільших римсько-католицьких парафій м. Житомира опікуватися місцевою молоддю.

В нашому місті отець Вальдемар вирішив, що вітчизняна молодь, яка відвідує парафію Божого Милосердя не достатньо шанує польську історію та традиції і вирішив виправити вказану «несправедливість». В.Павелець розпочав проводити роботу з молоддю,  навязуати їй польські ідеї та  розповідати про часи «Великої Польщі», коли українські землі входили до її складу.  Тож не дивно, що вказана «духовна» праця о.Вальдемара з молоддю зіштовхнулась з незадоволенням парафіян і він вимушений був покинути м.Житомир.

Однак і в Києві він продовжує спроби ополячення молоді, що вже наштовхнулося на супротив прихожан Хреста Царя Всесвіту. Цікаво, куди на цей раз сховає керівництво отця Вальдемара. Невже знов до Житомира?

         Можливо керівництву ордену паллотинів необхідно прислухатися до думки прихожан та перевести його на служіння до Польщі?

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.