Українсько-польські добросусідські відносини

16 грудня 2021, 18:14
Власник сторінки
0
121

Головною цінністю, яка сприяє формуванню та розвитку контактів між нашими незалежними державами і суверенними народами

протягом останніх років, залишається ідея добросусідства України та Польщі. 

Останні десятиріччя не є надто значним періодом, якщо порівняти їх з багатовіковою минувшиною наших народів, однак вони є винятковою сторінкою нашої історії. Це період мирного співіснування та співпраці, який створює основи сучасних і майбутніх українсько - польських відносин у цілковито новій геополітичній ситуації. Добросусідство України та Польщі є також зразком для інших держав нашого регіону, впливає на зміцнення його стабільності та безпеки. Це є нашим спільним внеском у зміцнення та збагачення Європи.

З початку дев'яностих років Україна та Польща усвідомили необхідність і перспективу тісного партнерства. За роки співпраці вдалося створити унікальні, як в українсько-польській історії, так і на тлі європейської співпраці, міждержавні відносини між Україною та Польщею. Ми переконані, що це партнерство не має альтернативи.

Ми хотіли б, щоб українсько - польські відносини не обмежувалися лише добрими стосунками між інституціями та політичними елітами, але були також наповнені дієвими контактами між громадськістю. Діалог поєднання потрібен, як нашим народам, так і всiй Європі.

Будуючи майбутнє, ми не повинні забувати про нашу історію, яка нас єднає і виступає міцною основою нашого сусідства. Тому ми розглядаємо діалог на тему важких, а часто болісних сторінок нашої історичної спадщини, як категорію обов'язку. Процес поєднання українського та польського народів вимагає наших спільних роздумів над минулим.

Представлені вище міркування схиляють до думки, що формування стратегічного партнерства між Україною та Польщею залежить, як від історичних зв'язків, так і від реалій та викликів сьогодення. Важливо й те, що добросусідство між Україною та Польщею безпосередньо впливає на стабільність та європейську безпеку, а також на зміцнення нашого регіону.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.