Нардеп та його особистий болгарський культурний центр самопіару.

02 грудня 2021, 17:53
Власник сторінки
0
237
Нардеп та його особистий болгарський культурний центр самопіару.

«Народний депутат України використовує Всеукраїнський центр болгарської культури як трибуну для власного піару»

В листопаді цього року журналісти відомого Одеського інтернет-видання «Poligrag.net» опублікували результати довготривало розслідування щодо лідера бесарабських болгар, депутата ВР України А.Кіссе у якому детально відобразили його офшорні фірми та зв’язки з Росією (https://polygraf.net/u-odesskoho-nardepa-kysse-nashly-offshornie-kompanyy).

         Однак, зараз ми хочемо розповісти про те, як Антон Кіссе будучи багатійшою людиною (https://public.nazk.gov.ua/documents/22457d4e-94bc-4a59-a09a-4cc5a971c788), маючи доходи від офшорних фірм нахабно використовує Всеукраїнський центр болгарської культури для самопіару при цьому, сплачуючи в державну казну 1 гривню в рік.

Справа в тому, що пан Кіссе вкотре звернувся до Одеської обласної ради з таким посилом, що :"Між Асоціацією болгар України та Управлінням охорони об'єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації укладено договір від 27.04.2001 на користування пам'ятником містобудування та архітектури, а також низку додаткових угод до договору. Приміщення Всеукраїнського центру болгарської культури використовуються виключно у культурно-просвітницькій діяльності та реалізації національно-культурних програм. Враховуючи те, що Асоціація болгар України виконує всі умови договору, прошу Вас дати доручення про винесення питання про надання 2022 році пільги з орендної плати за користування приміщенням пам'ятника містобудування та архітектури, розташованому за адресою: м. Одеса, вул. Віце-адмірала Жукова, 9 шляхом продовження надання орендної плати у розмірі 1 гривні на чергову сесію Одеської обласної ради".

Ви лише вдумайтеся, Антон Кіссе починаючи з квітня 2001 року орендує будівлю в центрі міста площею 1222,74 кв.м., посилаючись на якийсь «охоронний договір» начебто на потреби Центр болгарської культури за символічну плату розміром в 1 грн на рік, в той час коли ринкова ціна оренди становить приблизно 80 тисяч грн.

Центр болгарської культури в Одесі


Ми звернулися в облраду і нам розповіли, що у 2020 році Одеська обласна рада вже надавала відповідь на такий запит у якому, посилаючись на затверджену Кабінетом міністрів України «Методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/630-2021-%D0%BF#n182) повідомила, що «Центр болгарської культури» не відноситься до переліку установ, організацій тощо, яким за оренду державного та комунального майна встановлюється розмір орендної плати – 1 (одна) гривня на рік. Однак, Антон Кіссе всерівно заплатив за оренду у 2021 році ту символічну гривню...

Справа в тому, що цих правових підстав і не було починаючи з 2001 року, З огляду на це, запитання, яким чином Кіссе та його оточення починаючи з 2001 року безперешкодно орендує приміщення за пільгову 1 гривню в рік, якщо це не передбаченого чинним законодавством? Чи це не прояв корупційної схеми від якої отримує вигоду Кіссе і його оточення та суттєво недоотримує місцева казна, адже будівлю такої площі можна використовувати в інших цілях, наприклад, переобладнати під дитячі садочки чи школи.

Ми переконанні, що відповідь на ці запитання знайдуться в правоохоронних органів, НАБУ та СБУ, куди звернемося.

В продовження теми, зі слів головних освітян області та міста – директора Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олени Буйневич і директора облдепартаменту О.Лончака (https://izbirkom.org.ua/news/obshchestvo-19/2021/v-odeskih-shkolah-ta-dityachih-sadkah-katastrofichno-ne-vistachaye-misc/), в школах міста навчаються 24 тисячі 350 учнів.

При цьому, є катастрофічний брак місць у школах та дитячих садках і місті Одеса та відсутність таких закладів у поблизу розташованих громадах. Учні 75 шкіл регіону навчаються у другу зміну, що заборонено санітарним регламентом, а наповненість класів подекуди сягає понад 30 учнів, що теж поза нормами чинних вимог.

Заглянувши до передвиборчої програми, ще на той час кандидата в народні депутати України Антона Кіссе можна побачити зобов’язання у т.ч. «забезпечення необхідної кількості місць та якісного харчування в дитячих дошкільних закладах та лікарнях», однак, це всього лиш обіцянки.

Станом на сьогодні, пан Кіссе окрім чергової спроби захоплення будівлі під згаданий болгарський центр, вчергове намагається пролобіювати будівництво Болгарського культурного центру в м.Болград вартістю близько 50 млн. гривень, знову ж таки, замість обіцяних шкіл та садочків (https://bessarabia.ua/ekonomika/v-bolgrade-snova-ishhut-podryadchika-dlya-stroitelstva-bolgarskogo-kulturnogo-czentra/).

Проект Болгарського культурного центру в м.Болград

 

Вказане відбувається у той час, коли мешканці Одещини економлять, заощаджуючи кожну копійку, а повторнообраний Президент донедавна дружньої нам Болгарії Румен Радєв визнав Крим – російським, чим підтримав збройну агресію Росії проти України (https://www.radiosvoboda.org/a/kuleba-vidreahuvav-na-zayavu-prezydenta-bolhariyi-shchodo-krymu/31571134.html).
Враховуючи усе це, чи повинні ми йти на такі поступки бесарабському барону Кіссе створюючи шикарні умови для нього і його оточення для збагачення, прикриваючись «відстоюванням прав етнічних болгар».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Болгария,сепаратисты,Антон Киссе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.