Українськи села потребують «швидкої допомоги» уряду

01 грудня 2021, 09:16
Власник сторінки
Політичний діяч
0
19
Українськи села потребують «швидкої допомоги» уряду

За даними Держстату, протягом 30 років Незалежності вимерло понад 500 сіл. Найбільш гостро питання життя та смерті постало перед селянами під час пандемії COVID-19.

Уряд має негайно розрахуватися з усіма боргами перед міськими громадами. По-друге, украй необхідно передбачити в державному бюджеті України на 2022 рік не менше 25 млрд грн дотації на утримання закладів освіти й охорони здоров’я. По-третє, держава має збільшити тариф за послуги первинної медичної допомоги в розмірі не менш ніж 1020 грн за одного пацієнта без зменшення коригувальних коефіцієнтів та з урахуванням збільшення заробітної плати.

         Наголошую — це перше, що потрібно зробити задля збереження залишків сільської медицини, а вже потім думати, як вирішувати проблему комплексно! Якщо держава цього не зробить, українське село залишиться без медицини взагалі!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: медицина,село
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.