Польські гроші в Україні

18 листопада 2021, 12:29
Власник сторінки
0
125

У Польщі створено багато різноманітних фундацій, які опікуються своїми земляками в інших країнах проживання,

в т.ч. і в Україні. На їх діяльність офіційна Варшава виділяє сотні тисяч, а то й мільйонів злотих, які розподіляються на різноманітні проекти для польської національної меншини та спрямовані на промоцію Польщі, популяризацію польської історії, культури, розвиток мови, видання польськомовних газет, радіо, будівництво «Центрів польської культури», збереження т.зв. «слідів польськості», встановлення видатним польським діячам меморіальних таблиць, проведення публічних акцій. Одним словом, створення пропольської аури, або як кажуть «тихої полонізації» окремих частин України.

Сприяння діяльності польської нацменшини здійснюють неурядові організації Республіки Польща, з яких найбільші активними є Фундації «Свобода і демократія», «Вспульнота польська» та «Допомога полякам на сході».

Досвід останніх років показує, що офіційна Варшава виділяє сотні тисяч польських злотих, щоб підтримати своїх земляків в Україні, відновлювати об’єкти культурної та історичної спадщини, які мають бодай найменший стосунок до польської держави в минулому. Це все робиться свідомо, щоб  показати, що це «наша земля». Гроші повинні працювати, щоб створити сприятливу атмосферу для позитивного сприйняття усього польського.

На жаль, чи на щастя, у Польщі, так само  як і в Україні, є багато «ділків», які люблять наживатись на державних програмах, а гроші, які виділяються, осідають в кишенях псевдо діячів польської культури.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.