Спільні віхи історії сусідніх народів

06 жовтня 2021, 15:30
Власник сторінки
0
38
Спільні віхи історії сусідніх народів

Слава Україні та Жыве Беларусь!

Під резонансними гаслами Кремля про «єдиний народ» та необхідністю об’єднання України, Білорусі та Росії в одну державу, мимоволі забуваєш власне минуле. Воно й не дивно, адже «східний сусід» споконвіків славився переписуванням історії та присвоюванням чужих здобутків. Результатом вказаного стало ототожнення двох незалежних держав України та Білорусі із т.зв. «сателітами» РФ.

І хоча демократичні виступи українців та білорусів довели всьому світові індивідуальність двох націй, між вказаними державами й справді є спільна тисячолітня історія, яка мимоволі зумовлює спорідненість двох народів. Тому пропоную вам серію суб’єктивних публікацій щодо спільного та відмінного минулого наших країн.

Однією з ознак близькості є географічне положення країн. Так, території України та Білорусі споконвіків були суміжними. І мова не про величезний спільний регіон Полісся. Навіть у часи Київської Русі, якими постійно спекулює РФ,основу держави складали: Київське, Полоцьке та Новгородське князівства. Більше того, союз полоцької Рогніди та київського Володимира, подарував Русі найвидатнішого з князів – Ярослава Мудрого.

Однак не варто забувати, що суміжністю територій також зумовлюються й відмінності держав. Зокрема,завдяки воднимторговим шляхам, наші національності формувалися під впливом різних країн.Так, населення білоруських територій, річки яких входили до басейну Балтійського моря – формувалися під впливом німецьких держав. У той час як на українців мала вплив Візантійська імперія, а на РФ – східні країни.

Через що не варто називати українців, білорусів чи росіян одним народом. Ми різні. Проте, маємо спільні риси, які поважаємо. І ця спільність, проявляється в підтримці ідеї незалежних, демократичних держав України та Білорусі.

Слава Україні та Жыве Беларусь!

Далі буде…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Наша Україна,Білорусь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.