ТОП тренди «сучасного українця»

08 вересня 2021, 10:13
Власник сторінки
0
56
ТОП тренди «сучасного українця»

Чим живуть сучасні українці?

Минулого місяця соціологічна група «Рейтинг» провела дослідження приурочене до незалежності України. Так, на сьогоднішній час 80% громадян підтримали б проголошення незалежності(Інші вагаються або не підтримують). Вказане підтверджує єдність української нації, яка з кожним роком міцнішає.

Зі слів соціологів, за роки незалежності в нашій державі виросло покоління людей, свідомість яких формувалася не під ідеологічним впливом Радянського Союзу. Саме це покоління наразі й задає тренди нового незалежного життя, ламаючи колись сталі стереотипи.

Тому пропоную вам виокремити три основні «тренди» сучасного українця.

Тренд №1. Відхід від «радянщини»

Відповідно до вказаного соціологічного дослідження 86% опитаних українців ідентифікують себе громадянами України. З них 40% також вважають себе європейцями. Тобто з кожним роком ми спостерігаємо тенденцію відмежування від «східного сусіда» та т.зв. «радянської людини».

Тренд №2. Публічність

Глобалізація суспільства разом із розвитком Інтернет-мережі залишила помітний «відбиток» на українцях. Широкі можливості соціальних мереж задають тенденцію до висвітлення особистого життя, яке все більше набуває ознак публічності.

Тренд №3. Волевиявлення

Ще одна тенденція, про яку в радянський період можна було лише мріяти. Згадаймо Помаранчеву революцію чи Революцію гідності. Стимулом до демократичних змін була саме молодь. Зазначене вкотре доводить формування нового світогляду в пересічного українця, який готовий відстоювати особисті права та свободи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Україна,молодь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.