Про що сказав нам Усік своєю перемогою?

28 вересня 2021, 18:03
Власник сторінки
0
17783
Про що сказав нам Усік своєю перемогою?

Сьогодні, коли пристрасті після перемоги Усіка вже дещо вляглися, ми можемо спокійно проаналізувати що ж сталося насправді. І мова піде не тільки про бокс, а про речі більш глобальні і важливі.


В ніч на 26 вересня 2021 року наш уславлений земляк Олександр Усік став чемпіоном світу з боксу серед професіоналів у надважкій вазі. Після перемоги над британцем Ентоні Джошуа Олександр заявив, що його головна мета – прославити Господа нашого Іісуса Христа! А на своїх сторінках у соцмережах Олександр прокоментував свою перемогу двома словами: «Слава Богу!».

Сьогодні, коли пристрасті вже дещо вляглися, коли всі бажаючі привітали нашого переможця, а всі незадоволені його перемогою теж не змовчали, ми можемо спокійно проаналізувати що ж сталося насправді. І мова піде не тільки  про бокс, а про речі більш глобальні і важливі.

Чудо

Перемога Усіка – це чудо Боже. Згадаймо, що перед боєм переважна більшість спортивних аналітиків не давали Олександру якихось значних шансів на успіх. Антропометрія, силові характеристики, вага – все було на користь Джошуа. Проте, колись і Давид не мав шансів проти Голіафа…

Слава Богу!

Важливо, що сам Олександр розуміє і відкрито свідчить - його перемога сталася тільки завдяки допомозі Божій. Зрештою вміння віддати шану Богові, вміння бути вдячним Йому – це риса справжніх християн та справжніх воїнів, які знають, що найстрашніший ворог – це гординя, а найголовніша битва – проти «духів злоби піднебесної» (Еф. 6, 12). Віддати славу Богу – значить унебезпечити себе від гордині і проторувати шлях для подальших духовних і моральних звершень.

Патріотизм

Своєю перемогою Олександр Усік відповів і на питання що значить бути патріотом. Патріот – це той, хто прославляє Україну своїми справами, хто працює на благо рідної країни та її народу. Патріот – це людина, яка любить свою Батьківщину і робить все для того, щоб вона квітла і розвивалася. Патріот – це той, хто любить, а не той, хто ненавидить.

Давайте на хвилину задумаємось над тим, що простий хлопець із Сімферополя в черговий раз заявив, що Україна – це держава, де живуть сильні духом і тілом люди, які вірять в Бога і вміють дякувати Йому. Хіба цього не достатньо, щоб вважати Усіка справжнім героєм нашої країни? Саме тому деякі закордонні журналісти написали: «Україна щаслива з того, що має таких спортсменів як Усік». Вважати по-іншому може тільки той, хто не бажає добра і процвітання своїй Батьківщині.

Приклад

Ще один момент, на який мало хто звертає увагу, але який має величезне значення - це приклад Усіка для української молоді. Він чітко продемонстрував, що маючи традиційні для нашого народу цінності, сумлінно виконуючи свої обов’язки та керуючись твердими моральними принципами, можна досягнути значних висот. І не тільки у спорті. Чемпіон світу серед любителів, Олімпійський чемпіон, чемпіон у важкій вазі, а від 26 вересня і у надважкій вазі – ось той непростий шлях, який пройшов Олександр Усік. Про що він говорить?

Про те, що клопітка праця та наполегливість, віра в Бога та власні сили здатні творити справжні чудеса. І якщо кожен українець це зрозуміє, то і Україна зійде на вершину свого добробуту. І дай Боже, щоб шлях до цієї вершини мав тільки одну мету – прославити Господа нашого Іісуса Христа!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.