Нічого святого: цинічна спроба піару на тоталітарних репресіях

28 вересня 2021, 16:20
Власник сторінки
0
158

Нажаль в середовищі керівників національно-культурних товариств Житомирщини є особи, яким байдуже що робити, аби був зиск.

Яскравим прикладом такої діяльності є спроба голови Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторії Лясковська-Щур відкрити гранітну плиту виключно репресованим полякам на Староєврейському кладовищі, що на Путятинському провулку.

Хочеться нагадати, що по-перше на вказаному місці вже встановлений Пам’ятний знак жертвам політичних репресій 1937-1938 років, по-друге репресії ХХ ст. це спільне горе українського народу, яке торкнулося всіх верств населення, представників усіх соціальних груп і професій, національностей та народностей, які на той час проживали на території України.

Відокремлене вшанування кожної національності окремо є знущання з історичної пам’яті, в нашому випадку ще й невдалою спробою «зробити собі ім’я» та вислужитись перед польським господарем зі сторони «пані» Вікторії.

Не дивно, що вказану таблицю Щур планувала відкрити під час відзначення Днів польської культури в м.Житомирі, які відбудуться на початку жовтня. Саме в цей період обласний центр відвідують гості з польських партнерських міст перед яким «пані» Щур планувала вислужитись.

В даній ситуації справедливість перемогла і Житомирський виконком прийняв рішення, що пам’ятна плита жертвам політичних репресій все ж таки з’явиться на провулку Путятинському, плита яка об’єднує українське суспільство в їхньому вшануванні світлої пам’яті загиблим, будь то українець поляк, чех або вірменин. 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.